Çocuklar: “Futbol Sahasi Var Da Biz Mi Oynamadik?”

Il merkezinde bulunan Gazi dükkan mahallesinde yasayan çocuklar oyun oynayacak alan bulamamaktan sikâyetçi.

Çocuklar: “Futbol Sahasi Var Da Biz Mi Oynamadik?”

Karaman’in eski mahalleleri arasinda yer alan Gazi dükkan mahallesinde kendileri için ayrilmis oyun alani olmamasi nedeniyle parklarda bulunan yesil alan üzerinde oynamak zorunda kalan ve park bekçilerinden çimlere zarar verdikleri gerekçesiyle azar isiten çocuklar çareyi seslerini basin yoluyla duyurmakta buldular.
Mahallede bulunan park ve cami sorumlusu Ismet Arslan’la birlikte 12 çocuk gazetemize gelerek top oynayacak saha istediklerini ve bu isteklerini yetkililerin duymasini istediler.
Çocuklarla birlikte gelen Ulu Cami ve park sorumlusu Ismet Arslan, mahalledeki çocuklarin eglenmeye de ihtiyaci oldugunu belirterek, “Kis boyunca okul ve ev arasinda gidip gelen bu çocuklar yaz tatilinin de girmesiyle birlikte sokaklarda özgürce oyun oynamak istiyorlar. Mahallemizde oyun sahasi ve bos arazi olmamasi nedeniyle bu çocuklar futbol oynamak için parki tercih ediyor. Haliyle parkta oturan vatandaslarda bende onlardan sikâyetçiyim. Çünkü parkin çimlerine ve çiçeklerine zarar veriyorlar. Çocuklarla hep yüz yüzeyiz. Çocuklara kizip bagiramiyorum çünkü onlarda hakli bir yerde. Oyun oynayacak alanlari olmadigi için parka geliyorlar. .Bu çocuklar çok gürültü yapiyorlar diyerek mahalleden kovulmasin ve artik bu çocuklara oyun oynayabilecek bir alan yapilsin çocuklar da istedikleri kadar futbol oynayabilsin. Burada görev Belediyeye düsüyor. Belediye Baskanimiz mahallenin uygun bir yerine küçük bir futbol sahasi ve oyun alani yaptirirsa bu çocuklarda sokaklarda ve parklarda oynamak yerine burada vakit geçirirler. Kimseyi de rahatsiz etmemis olurlar”diye konustu.
Futbol oynamaktan büyük keyif aldiklarini belirten çocuklar adina konusan Mehmet Eroglu’da, “Oyun oynarken çok sikinti çekiyoruz. Gazidükkan Mahallesinde rahat bir sekilde oyunumuzu oynayip kendimizi gelistirmek için bir oyun alani istiyoruz. Itilip kakilmaktan, mahalledeki ablalarimizdan ve agabeylerimizden azar isitmek istemiyoruz. Bize karsi daha hosgörülü davranilmasini istiyoruz. Bekçi bize kiziyor çok gürültü yapiyorsunuz diye ama biz bunlari duymak istemiyoruz ve bize bir sekilde oyun alani kurulmasini bekliyoruz. Futbol bizim olmazsa olmazlarimizdan. Futbol oynayacak saha var da biz mi oynamadik” dedi.
Çocuklar bu isteklerini dile getirmek için Belediye Baskani Kamil Ugurlu’yla da görüsmek istediklerini ifade ettiler.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284