Sütte Ve Yemde Aflatoksin Egitimi Yapildi

Ilimizde süt sektörünün en önemli sorunlarindan olan Aflatoksin M1 konusunda süt üreticilerine egitim çalismasi yapildi.

Sütte Ve Yemde Aflatoksin Egitimi Yapildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Toplanti Salonunda yapilan toplantiya Karaman Ili Süt Üreticileri Birligi, birlige bagli süt üreticileri ile Tarimsal Kalkinma Kooperatifi temsilcileri katildi.
Gida ve Yem Sube Müdürü Ahmet Karapinar’in açilis konusmasiyla baslayan egitimde Veteriner Hekim Fatih Eser süt üreticilerine konu hakkinda bilgiler vererek, aflatoksinin süte yemden geçen Aspergillus cinsi mikotoksinler oldugu, mikotoksinlerin ise yem malzemeleri üzerinde küflerin ürettikleri zehirli maddeler oldugunu anlatti. Sütteki Aflatoksin M1’ in yemde bulunan Aflatoksin B1’ in hayvanin karacigerinde yapisinin degismesi sonucu Aflatoksin M1 olarak süte geçtigi, sütte bulunan Aflatoksin M1 ‘ in ise hayvan ve insan sagligina önemli zararlar verebilecegi anlatarak, yüksek oranda bulunan Aflatoksin M1’ in insanda karaciger kanseri, karaciger sirozu, akciger kanseri gibi önemli saglik sorunlarina yol açabileceginden üreticilerin konu hakkinda bilinçlendirilmesinin amaçlandigini dile getirdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284