112 Çalisanlari Özellikli Birim Statüsüne Aliniyor

112 çalisanlarinin özellikli birim statüsüne alinmasindan dolayi Acil Tip Teknisyenleri Dernegi (ATT-DER) Genel Baskani Yasar Gökbayrak ve beraberindeki heyet, Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis’e tesekkür ziyaretinde bulundu.

112 Çalisanlari Özellikli Birim Statüsüne Aliniyor
Yillardir süregelen bir sorun olan 112 çalisanlarinin özellikli birim statüsüne alinmasinin kendilerini memnun ettigini belirten Acil Tip Teknisyenleri Dernegi Genel Baskani Yasar Gökbayrak, toplu sözlesme masasinda bu konuyu gündeme getirerek çözüme kavusmasini saglayan Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis’e tesekkür etti. 112 çalisanlari ile ilgili bu sorunu “Cumhurbaskani’na Sorun” uygulamasi ile Mayis ayinda bizzat Cumhurbaskani Abdullah Gül’e ilettigini belirten Gökbayrak, Cumhurbaskani Gül’ün konuyu Saglik Bakanligi’na sordurdugunu ve Bakanliktan bununla ilgili çalismalarin yapildigi yanitini aldiklarini söyledi.
Saglik hizmetlerinde çok büyük emegi ve katkisi olan 112 çalisanlarinin riskli birim statüsüne alinmasinin geç kalinmis ancak dogru bir karar oldugunu ifade eden Gökbayrak desteklerinden dolayi, Cumhurbaskani Abdullah Gül ve Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis’e tesekkür etti.
Fedakarca görev yapan, zaman zaman saldirilara maruz kalarak darp edilen, yasam kurtarmak için zamanla yarisirken ambulans kazalari sonucu hayatini kaybeden 112 çalisanlarinin özellikli birim statüsüne alinmasini her platformda dile getirdiklerini belirten Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis de nihayet toplu sözlesme masasinda bu sorunu çözüme kavusturduklarini ifade etti.
Resmi Gazete’de yayimlanan karar ile ilgili bilgiler veren Memis, asli görevi yaninda sürekli olarak ambulans soförlügü yapan acil tip teknisyenleri, acil tip teknikerleri ve toplum sagligi teknisyenlerinin döner sermaye ek ödeme performans puanlarina 10 puan daha ilave edildigini söyledi. Söz konusu karar ile 112 çalisanlarinin döner sermaye katsayilarinin da 150’den 200’e çikarildigini belirten Memis, çalisanlarin önümüzdeki aydan itibaren bu haklardan yararlanmaya baslayacagini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284