Türkçe’nin Çocuklari Türkçe’nin Baskentindeydiler

Uluslararasi 10. Türkçe Olimpiyatlari Karaman etkinligi, 25 ülkeden 62 ögrencinin katilimiyla gerçeklesti.

Türkçe’nin Çocuklari Türkçe’nin Baskentindeydiler

Karaman Tüm Çalisanlar Dernegi'nin organizasyonunda, Karaman Valiligi ve Karaman Belediyesi isbirligi ve katkilari ile düzenlenen sölen, Kemal Kaynas Stadyumu'nda gerçeklestirildi. Sölene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu ile çok sayida vatandas katildi. Gecede Tunus, Tacikistan, Azerbaycan, Güney Afrika, Endonezya, Mogolistan, Misir, Fas, Bosna-Hersek, Banglades, Makedonya ve Slovenya’dan gelen 62 ögrencinin seslendirdigi siir ve sarkilar ile sahnelenen halk oyunlari gösterileri, izleyicileri zaman zaman sevindirdi, zaman zaman hüzünlendirdi.
Programin sonunda konusan Vali Süleyman Kahraman, Türkçe'nin bir dünya dili oldugunu ifade ederek, 25 ülkeden gelen 62 ögrenciyle tarihi bir program yasadiklarini söyledi. Vali Kahraman, Türkçe'nin ayni zamanda sevginin de dili oldugunu belirtti.
Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu da, olimpiyatlarin Türkçe ekseninde dünyayi bulusturan büyük bir sevgi ve kaynasma senligi oldugunu söyledi.
Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan ise, dünyanin dört bir yanina Türk kültürüne ait degerlerin bu organizasyonlarla tasindigini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.
10. Türkçe Olimpiyatlari Karaman etkinligi, tüm ögrencilerin ve protokolün söyledigi olimpiyat sarkisi ve havai fisek gösterisi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284