Devlet Hastanesi Personeline Tibbi Atik Egitimi

Ilimiz Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan Devlet Hastanesi’nde çalisan personele Tibbi Atiklarin Kontrolü Yönetmeligi konusunda egitim verildi.

Devlet Hastanesi Personeline Tibbi Atik Egitimi
Biyolog Belkis Ekinci tarafindan Devlet Hastanesi toplanti salonunda düzenlenen bilgilendirme egitiminde Tibbi atigin ne oldugu, Nasil ayrilmasi gerektigi, Nerelerde depolanmasi ve Kimler tarafindan tasinmasi gerektigi ayrica risk altindaki personellerin korunmasi konularinda hastane personeline bilgi verildi.
Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Tekin, “Mevzuatimiza göre Tibbi atiklarin; evsel nitelikli çöpler ve ambalaj atiklari ile temas etmemesi ve tamamen ayri toplanarak Konya Büyüksehir Belediyesi’ne ait sterilizasyon tesisinde bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak direk atiklarin üretildigi saglik kuruluslarimiza, özellikle de saglik çalisanlarina çok is düsmektedir. Yapilacak yanlis uygulamalar hem kendileri için hem çevredekiler için risk olusturabilir. Bu sebeple Devlet Hastanemizden gelen talebi degerlendirerek teknik arkadaslarimiz tarafindan bir bilgilendirme egitimi yapilmasini uygun gördük. Devlet Hastanemizin ek binalarinda da benzer egitimler düzenlemeye devam etmek istiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284