Devlet Korumasındaki Çocuklarla İletişim

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Damla Öğrenci Topluluğu tarafından 'Devlet Koruması Altındaki Çocuklar ve Gençlerle İletişim' konulu söyleşi düzenlendi.

Devlet Korumasındaki Çocuklarla İletişim

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Damla Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte ilk olarak projenin amacını ve faaliyetlerini anlatan kısa film gösterisi yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu programda Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği Başkanı Erol Öztamur söz alarak, "Beraber geçireceğimiz bu zaman içerisinde sizlere duygularımızı, neler yaşadığımızı, neler yaşamak ve birlikte neler yapmak istediğimizi anlatacağız. Damla Projesi, toplumda karşılaşabileceğiniz her bireye, her noktaya temas edebilen bir projedir. Bizim gayemiz, bu ülkede hatta bu dünyada her zaman söylenen, her zaman görülen ama eli tutulmayan insanların elini tutmaya çalışmak. Üniversiteli genç arkadaşlarımızın da desteğiyle daha hızlı adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan 'Devletin Kızı Lülü' kitabının yazarı Sevda Akyüz sözlerine kendi hayat hikayesini anlatarak başladı. Üç aylıkken çocuk yuvasına bırakılan ve sonrasında yetiştirme yurdunda büyüyen yazar, "Hep neden burada olduğumu sorguladım ama benim sorularımı sorabileceğim, karşılıklı konuşabileceğim bir anne ve babam yoktu. Her çocuğun anne ve babayla büyüme hakkı vardır ama biz yurttaki arkadaşlarımla birlikte bunlardan bir şekilde yoksun büyüdük. Belki güven eksikliği yaşadık ama içimizde sevgi hep artarak çoğaldı." açıklamalarında bulundu.

'İnsan insana emanettir'

Yazar Sevda Akyüz, "Benim en çok ihtiyacım olduğu dönemlerde kendimi açıklayacağım, anlatacağım yetişkin insanlara sahip değildim. Ama sizler şimdi neyi merak ettiniz? Yetiştirme yurdunda büyümüş bir yazarın hayatını, yaşadıklarını ve amaçlarını öğrenmek istediniz ki bu toplumda sizden önceki yapılan hatalardan ders alıp, hata yapmak istemiyorsunuz ve benim gibi insanlara nasıl davranılması gerektiğini merak ediyorsunuz. Her zaman insanları anlamaktan ve ihtiyacı olanlara destek olmaktan vazgeçmeyin." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284