Diyanet`ten `Camileri Kapatmayin` Emri

Yayinlanan genelgeye göre, camiler ögle namazindan en geç bir saat önce açilacak ve yatsi namazindan sonraya kadar açik tutulacak.

Diyanet`ten `Camileri Kapatmayin` Emri

Diyanet Isleri Baskani Mehmet Görmez'in imzasiyla, 'Camilerin Açik Tutulmasi Genelgesi' yayinlandi.
Buna göre, Türkiye genelindeki tüm camiler, namaz vakitleri disinda vatandaslarin dini taleplerine cevap verecek sekilde gün boyu açik tutulacak.
Diyanet Isleri Baskanligi'nin görevleri arasinda, cami ve mescitleri ibadete açma ve yönetmenin de bulundugu belirtilen genelgeye göre, bundan sonra camiler, sabah namazindan sonra özel durum ve yerel sartlar dikkate alinarak, her gün ögle namazindan en geç bir saat önce açilip, yatsi namazindan sonra kapanmak üzere gün boyunca açik tutulacak.
Cami görevlileri için cami veya müstemilatinda cami görevlileri odasi olusturulacak ve müftülükçe hazirlanacak program çerçevesinde, görevlilerin namaz vakitleri disinda din hizmeti ve isteyenlere yaygin din egitimi sunmak üzere hazir bulunmalari saglanacak.
Her cami için hazirlanacak haftalik program, cami ilan panosuna asilacak ayrica program cuma günleri vaaz ve hutbenin sonunda vatandaslara duyurularak katilimlari tesvik edilecek.
Ayrica, camilerde kadinlarin ibadetine yönelik nezih ve uygun mekanlar, abdest alma yerleri ve tuvaletlerin hazirlanmasi saglanacak ve fiziki alt yapisi müsait olan camilerde çocuklarin ve gençlerin gelip zamanlarini degerlendirebilecekleri, kitap okuyup ödev ve arastirma yapabilecekleri okuma salonlari olusturulacak. Öte yandan engelli vatandaslar için abdest alma yerleri ve tuvaletlerin erisimine uygun hale getirilmesi saglanacak.
KAYNAK: IHA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284