Emekli Müftü Ilhan Aydin’in Ismi Kuran Kursuna Verildi

Ilimizde 1985-1990 yillari arasinda ilçe müftüsü olarak görev yapan ve görev yaptigi dönemlerde simdiki Müftülük hizmet binasi ile birlikte Kur’an Kurslari ve Camilerin insa edilmesine katki saglayan emekli Müftü Ilhan Aydin’in ismi ilimizde yasatilacak.

Emekli Müftü Ilhan Aydin’in Ismi Kuran Kursuna Verildi

Il Müftülügü, Merkez Kur’an Kursu’na emekli müftü Ilhan Aydin’in ismini vererek mütevazi bir törenle Merkez Kiz Kur’an Kursu tabelasi indirilerek yerine Müftü Ilhan Aydin Kiz Kur’an Kursu tabelasi, Ilhan Aydin ve Müftü Nuri Degirmenci tarafindan birlikte asildi.
Törende konusan Il Müftüsü Nuri Degirmenci “Diyanet Isleri Baskanligimizda hayirli hizmetleriyle ön plana çikan müftülerimizin, kendilerinden sonra gelenler tarafindan, bir vefa ve kadirsinaslik nisanesi olarak isimlerinin o sehirde yad edilmesi maksadi ile böyle bir girisimde bulunduklarini Teskilatimizin içerisinde bu makus bulur ve bizde bu hayirli hizmette inisiyatif almis oluruz. Müftü Ilhan Bey’in Ilimize kazandirdigi bina ve hizmetlerden dolayi kendilerine tesekkür ederi, bundan sonraki hayatlarinda da basarili ve hayirli ömürler dilerim” dedi.
Emekli Aksaray Müftüsü Ilhan Aydin’da “Bir vefa ve nezaket örnegi olarak sunulan bu basit ama manevi degeri fazla olan girisimden dolayi memnuniyetimi bildirdi. Nuri Bey’in nazik daveti üzerine buraya geldigini, yillardir Karamani unutmadigini, buradaki dostluklarimizin halen daha devam etmekte oldugunu belirtti. Bu nazik hareketin teskilatimiz içerisinde makûs bulunmasi için, basta il müftüsü Nuri Bey olmak üzere emegi geçenlere saygi ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.
Karaman emekli vaizlerinden Sezai Kirboga ise “Asil bu girisimi ve düsünceyi hayata geçiren il müftümüz takdiri sayan bir isi baslattigindan dolayi Karamanimiz adina ben de kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.
Günün aksaminda ise Zembilli Ali Efendi Kur’an Kursunda, Emekli Il Müftüsü Ilhan Aydin onuruna bir program icra edildi. Programa Aksaray Türk Tasavvuf Musikisi toplulugu Sefi Osman Akyol ve ekibi güzel bir konser sundu. Din görevlilerini yeniden bir araya getirtip hasret giderildi. Anlatilan fikralarla hos bir gece geçirilirmis oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284