Eregli, Sehidini Son Yolculuguna Ugurladi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Daglica bölgesinde terör saldirisi sonucu sehit olan Topçu Uzman Çavus Tugrul Köseoglu, memleketi Konya’nin Eregli ilçesinde son yolculuguna ugurlandi.

Eregli, Sehidini Son Yolculuguna Ugurladi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Daglica bölgesinde terör örgütü PKK’nin yola dösedigi patlayicinin infilak ettirilmesi sonucu sehit olan Topçu Uzman Çavus Tugrul Köseoglu’nun cenazesi helikopterle memleketi Konya’nin Eregli ilçesine getirildi. Eregli Devlet Hastanesi’ne götürülen sehit cenazesi daha sonra yakinlari ve askeri yetkililer tarafindan cenaze namazinin kilinacagi Ulu Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakani Ali Riza Alaboyun, Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, Konya 3. Ana Jet Üst ve Garnizon Komutani Hava Pilot Tümgeneral Haluk Sahar, Konya Il Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile sehit yakinlari ve vatandaslar katildi. Cenaze araci ile Ulu Cami önüne getirilen sehidin cenazesi burada askerlerin omuzunda Ulu Cami bahçesine getirildi.
"AGLAYIP SEVINDIRMEYECEGIM ONLARI TUGRUL'UM"
Cenaze aracindan inen sehidin esi Tansu Köseoglu, “Sehidim yigitler burada seni bekliyor. Sen gidince bitti mi sandilar Tugrul. Bir sürü yigit var bak hepsi burada. Siraya girmisler seni bekliyorlar Tugrul'um. Tugrul'um dimdik duracagim. Aglamiyorum yigidim aglamayacagim. Sevindirmeyecegim onlari sevindirmeyecegim. Aglamayacagim Tugrul'um. Yigidim, aglamayacagim yigidim” diye feryat etti.
SEHIT ANNESI: "AGLAMAYACAGIZ, O HAINLERE FIRSAT VERMEYECEGIZ"
Cenazenin ilçeye getirildigi sirada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Ali Riza Alaboyun ile sehidin annesi Sultan Aydin arasinda geçen diyalog dikkat çekti. Bakan Alaboyun’a "Aglamayacagiz, o hainlere firsat vermeyecegiz" diyen Anne Sultan Aydin, "Dimdik duracagiz, biz hep böyle olacagiz hiç kimse yikamayacak, gözyaslarimizi hainler görmeyecek yürek ve cesaretimiz var, gögsümü gere gere ogluma layik olacagim kafam egik gezmeyecegim bu aci serbeti içiyoruz, bir Tugrul kaybettim ama bin Tugrul kazandim" dedi.
Sehitlik yüce bir makamdir diyen Bakan Alaboyun ise, "Siz bir sehit ailesine yakisani yapiyorsunuz, birlik ve beraberligimiz için en güzel durusu sergiliyorsunuz, sizin bu durusunuz oldugu sürece ülkemizi hiç kimse bölemeyecek" diye konustu.
Sehit cenazesinin getirilmesinin ardindan Ulu Cami’nin 2 imami tarafindan cenaze namazi kildirildi. Kilinan cenaze namazinin ardindan sehidin cenazesi önce askerlerin, sonrada vatandaslarin omuzunda sehir merkezinden geçirilerek Meydanbasi Sehitligi’ne getirildi. Sehidin cenazesi burada yogun bir kalabalikla dualar esliginde topraga verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284