Ermenek Kaymakamlığından Madencilerle İlgili Açıklama

Karaman’a bağlı Ermenek İlçesinde Ermenekli madencilerin maaş ve tazminatlarını alamamaları nedeniyle hayata geçirmeyi düşündükleri Ankara yürüyüşü öncesinde güvenlik güçleri ve madenciler arasında arbede yaşandı.

Ermenek Kaymakamlığından Madencilerle İlgili Açıklama

Sosyal medya üzerinden Ermenekli madenciler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylara ilişkin bir basın bülteni yayınlayan Ermenek Kaymakamlığı sıkıyönetim ilan edildiği iddiasının gerçekleri yansıtmamakta olduğunu açıkladı. 
Konuyla ilgili olarak Ermenek Kaymakamlığı tarafından yayınlanan basın bülteninde şu ifadelere yer verildi: “25 Kasım 2020 Çarşamba günü İlçemiz Güneyyurt Beldesinde maaş ve tazminatlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yapan maden işçileri, Karaman Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun İl genelinde her türlü etkinliğin yasaklandığına dair almış olduğu karara rağmen, önce Ermenek merkezine daha sonra Mersin ili Mut ilçesi ve müteakibinde Ankara’ya yürüyüş yapmak için Güneyyurt Beldesi ana cadde üzerinde toplandıkları, izinsiz olarak yürüyüşe geçeceklerinin öğrenilmesi üzerine yürüyüşlerini engellemek maksadıyla gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Kendilerine eylemlerinin yasa dışı olduğu ve dağılmaları gerektiği yönünde defalarca uyarı ve ikaz yapılmasına rağmen, işçiler önce barikatları yıkıp daha sonra güvenlik kuvvetlerine mukavemet göstermişlerdir. Bunun üzerine olaya müdahale edilmiş, müdahale esnasında bazı güvenlik görevlilerimiz hafif şekilde yaralanmış, eylemlerine devam eden 10 kişi gözaltına alınmış olup, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlemleri sürdürülmektedir. İlçemizde sözde sıkıyönetim ilan edildiği iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284