Ermenek’teki Maden Faciasini Izlerken 13 Yil Öncesini Bir Kez Daha Yasadim”

Karaman’in Ermenek ilçesindeki maden faciasi gündemdeki yerini korurken, 13 yil önce ayni madende meydana gelen göçükte toprak altinda kalan ve tekerlekli sandalyeye mahküm olan Salpazarli Ali Osman Saglam, “Ermenek`teki kazayi izlerken, 13 yil öncesini bir kez daha yasadim” dedi.

Ermenek’teki Maden Faciasini Izlerken 13 Yil Öncesini Bir Kez Daha Yasadim”

CHP Trabzon milletvekili M. Volkan Canalioglu, Istanbul Milletvekili Haluk Eyidogan, PM üyesi Rana Bozkurt ve CHP Trabzon Il Baskani Yavuz Karan, 18 madencinin yasamini yitirdigi ayni madende 13 yil önce göçük altinda kalarak tekerlekli sandalyeye mahküm olan Ali Osman Saglam’i ziyaret ettiler. 2001 yilinda 15 arkadasi ile Ermenek’te çalistigi kömür ocaginda meydana gelen göçükte toprak altinda kalan Salpazarli Ali Osman Saglam yarali olarak kurtarilmis, ancak tüm çabalara karsin tekerlekli sandalyeye mahkum olmustu.
Zor sartlarda yasamini sürdüren Ali Osman Saglam, “Televizyonda Ermenek'teki kazayi izlerken o günleri yeniden yasadim. Kazada yasamini yitirenlerin ailelerinin durumlarini çok iyi anliyorum. Onlar tarifi yasanmayan aci içindeler. Maden ocaklarinda hiçbir önlem alinmiyor. Devletin elindeki madenler daha güvenli ancak yine de yeterli degil” diye konustu.
Ziyarette konusan CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioglu ise “Madenlerde meydana gelen kazalarin tamami yeterince önlem alinmadigi için meydana geliyor. Is güvenligi konusunda görevlerini yapmayanlar cezalandirilmalidir. Yoksa bu tür kazalar devam edecektir” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284