KOP Projeleri Birer Birer Hayata Geçiriliyor

KOP Projesi kapsaminda 2013 yili yatirim programinda yer alan Aksaray Il Özel Idaresi Sariyahsi-Bogazköy Göletten Kapali Sistem Sulama Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açildi.

 KOP Projeleri Birer Birer Hayata Geçiriliyor

Bogazköy’de düzenlenen törene, Aksaray Valisi Seref Atakli, Sariyahsi Kaymakami Bilgehan Karanfil, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mehmet Babaoglu, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundag, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Tüzün, Il Genel Meclis Üyeleri, Sariyahsi Belediye Baskani Fatih Ünsal, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Bestami Zabun ve çok sayida vatandas katildi.

Aksaray Valisi Seref Atakli açilis töreninde yaptigi konusmasinda 5 milyon TL yatirim bedeli ile tamamlanan sulama yatirimi sayesinde Bogazköy’de sulanabilir arazi varliginin 5 bin dekardan 10 bin dekara ulastigini söyledi. Konya Ovasi Projesi (KOP) kapsaminda küçük ölçekli sulama projelerinin uygulandigini, Aksaray’da bugüne kadar 29 sulama tesisi insaatinin gerçeklestirildigini belirten Vali Atakli toplamda 34 milyon TL yatirimla 100 bin dekar alanin basinçli sulama sistemleri ile sulandigini belirtti.
Sariyahsi geneline bakildiginda genis ve etkin seklide sulanabilecek tarim alanlarina sahip bir yapida oldugunu ifade eden Vali Atakli, "Vatandaslarimiz tarimsal üretimlerini gelistirip çesitlendirerek katma degerli ürünler yetistirdiginde kendi yasamlarini daha güzel bir seklide sürdürme imkani içinde bulunacaklardir. Bu hepimizin arzu ettigi bir konudur. KOP destekledigi ve uyguladigi bu projelerle bir temel olusturulmus oldu. Tarim hayvanciligin temelinde su var. Toprak olacak, su olacak gerisi insanimiz çabasina gayretine kaliyor. Sahip oldugumuz seyler aslinda hazine kiymetinde. Toprak agaç çevre bunu küçümsemeyerek kiymet bilmeliyiz. Toprak bize ne istiyorsa veriyor. Âsik Veysel’in dedigi gibi ‘Toprak sadik bir yar’, bizim hayat kaynagimiz. Bunu da en etkin sekilde kullanmak bizim sorumlulugumuz ve görevimiz" dedi.
Aksaray’da Tarim Stratejik Planinin hazirlandigini bu planda en ayrintili sekilde nerede, ne nasil yapilabilir bunlari hepsini belirlendigini ifade eden Vali Atakli, "5 yilda bu plani da uygulayacagiz. KOP imkanlari ile saglanan yatirim ortamini Tarim Strateji Plani ile destekleyerek vatandaslarin sartlarini iyilestirmeni gayreti içinde olacagiz" diye konustu.
Konusmalarin ardindan 5 milyon TL yatirim bedeli ile yapimi tamamlanan, saniyede 330 litre su basinci yaparak toplam 10 bin 470 dekar alanda sulama yapacak basinçli su sistemleri Vali Seref Atakli'nin su vanalari açarak sisteme su vermesi ile hizmete açildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284