Ertugrul Ve Kagnici: Bayrami Buruk, Ama Gelecege Umutla Bakarak Kutluyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Ahmet Ertugrul ve Il Baskani Mustafa Cem Kagnici, Kurban bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladilar.

Ertugrul Ve Kagnici: Bayrami Buruk, Ama Gelecege Umutla Bakarak Kutluyoruz

Ertugrul mesajinda, “Bayramlar darginliklarin unutuldugu kardesliklerin dostluklarin pekistigi günlerdir. Ülkemizin ve bölgemizin çok ciddi sorunlarla karsi karsiya oldugu günümüzde Kurban Bayramini buruk ama gelecege umutla, güvenle bakarak kutluyoruz. Gelecek bayramlarimizin bayram gibi karsilanmasi ve kutlanmasi için attigimiz her adimin ve agzimizdan çikan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olmasi, hem de giderek agirlasan sorunlarin çözümüne katkida bulunmasi, kardeslige, yardimlasmaya, dayanismaya, paylasmaya, demokrasiye ve barisa hizmet etmesi gerekir. Ancak Dünya’da ve bölgemizde yasanan terör olaylari, masum insanlarin hayatlarini kaybetmeleri, iktidarin savastan yana tutumu Kurban Bayramini hüzünlü karsilamamiza sebep olmaktadir. Bu sorumluluk, bu duygu ve bu düsüncelerle, Müslüman’in Müslüman’a kirdirilmadigi, ülkemizde kardeslerin kucaklastigi, dünyada, bölgemizde ve ülkemizde barisin, özgürlügün, hukukun, demokrasinin egemen oldugu bayramlarla, insanlik alemine, Müslüman dünyasina ve hepimize, refah, huzur, saglik diliyor, kurban bayramimizi içtenlikle kutluyor, sevgiler saygilar sunuyorum” dedi.
Il Baskani Mustafa Cem Kagnici’da, “Bayramlar, toplumca yasadigimiz acilarimizin, kirginliklarimizin ve düsmanliklarimizin son bulmasi için hepimize bir nebzede olsa umut vermektedir. Bayramlar; birlik ve beraberlik duygulari ile yasanan; tüm toplumun kardeslik ve dayanisma duygularini pekistiren, umudun ve toplumsal barisin her düzeyde güçlendigi günlerdir. Biz birlikte üzülür, birlikte seviniriz, biz yüregimizi açariz dostlarimiza. Biliriz ki, bayramlar dayanismadir. Biliriz ki, bayramlar kardesliktir, birliktir. Biliriz ki, bayramlar acilarimizi yüregimize atarak, sevinçlerimizi, mutluluklarimizi paylasarak kucaklasmaktir, bayramlarda sofralar kurulur hep birlikte bu sofralarda kardeslik duygusuyla bulusuruz. Esitlik, özgürlük, kardeslik ve baris içinde “bayram” gibi bir gelecegin oldugu, bölgemizde ve Dünya’da insanlarin ölmedigi, insanlarin ayristirilmadigi, kuvvetler ayriligi ilkesinin gerçekten hayat buldugu bir düzende emege saygi duyulan nice gelecek güzel günler dilegiyle, tüm yurttaslarimizin Kurban Bayramini en içten duygularimla kutluyor, saglik, mutluluk ve baris getirmesini temenni ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284