Eski Hükümlülere Girişimcilik Belgeleri Verildi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile düzenlenen hükümlü ve eski hükümlülere yönelik girişimcilik kursu sona erdi.

Eski Hükümlülere Girişimcilik Belgeleri Verildi

Kursiyerlere sertifikaları İşkur İl Müdürlüğü’nde Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan’ın başkanlığında düzenlenen Koruma Kurulu toplantısı sonrasında verildi.

Toplantıda konuşan Başsavcı Hikmet Turan, “Türk Ceza ve Adalet sisteminde Denetimli Serbestlik uygulamaları, 2005 yılından itibaren yürürlüğe girmiş ve halen ceza yargılamasının bir parçası olarak devam etmektedir. Sosyal anlamda denetimli serbestlikte, kişinin ıslahı ve topluma kazandırılması esastır. Bu doğrultuda Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile İş-Kur İl Müdürlüğümüz arasında denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlü ve eski hükümlülere yönelik girişimcilik kursu düzenlenmiştir. Bu kursa 24 kişinin kaydı yapılmış olup 23 kişi kursu başarıyla tamamlamış ve girişimcilik belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu belge ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurarak istihdama ve kendi aile bütçelerine katkı sağlaması hedeflenmiştir. Bu bağlamda kursu tamamlayan eski hükümlülerden 7 kişinin projesi, bugün burada görüşülerek onaylanması halinde brüt asgari ücretin 15 katı kadar ücretin hibe olarak projelerde kullanılması için projeler, İş-Kur İl Müdürlüğüne teslim edilecektir. Ayrıca Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün sekreteryasını yürüttüğü Koruma Kurullarının bir diğer görevi olan suç mağdurlarına yönelik yardımlar kapsamında Karaman’ımızın önde gelen sanayicilerinden olan Duru Bulgur firması tarafından finanse edilen “İlmek İlmek Hayallere” isimli bir projenin daha hayata geçirilmesi gündemimizdedir. 2017 yılının son Koruma Kurulu toplantısının bu tür güzel çalışmalara vesile olması nedeniyle başta Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz çalışanları olmak üzere projelerde emeği geçen kurumlara ve tüm Koruma Kurulu üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Toplantının ardından Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan hükümlü ve eski hükümlülere belgeleri kurul üyeleri tarafından takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284