Evlad-I Fatihan Kültür Sanat Festivali Bursa’da Yapılacak

Hemşehri dernek ve topluluklarının birlik, beraberlik ve kaynaşma organizasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor.

Evlad-I Fatihan Kültür Sanat Festivali Bursa’da Yapılacak

Konya Karaman ve Balkanlardaki akraba toplulukları Bursa’da Gündoğdu Piknik alanında 1. Evlad-ı Fatihan Kültür ve Sanat Festivali düzenliyor. 10 Eylül 2017 Pazar günü saat 11.00’de başlayacak festival, unutulan kültürlerin hatırlanması, yaşatılması ve yeni nesillere aktarılmasını amaçlıyor.

Organizasyonu gerçekleştiren Konya ve Karaman Yöresi Derneği Başkanı Hakkı Sarıtaş, kadim bir geçmişe sahip bölgelerin topluluklarını 1. Evlad-ı Fatihan Kültür ve Sanat Festivaliyle bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Festivale Konya-Karaman Bölgesinden Bursa’ya göç eden hemşehrilerin yanı sıra geçmişte Konya bölgesinde yaşayıp Balkanlara göç edenler ile kucaklaşma ve kaynaşma imkanının sağlanacağını belirten Başkan Sarıtaş, BALGÖÇ, Kosova Batı Trakya Yörük Derneklerinin de bu festivalin önemli bir parçası olacağını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Festivalin gerçekleştirilmesine katkı verdiğini anlatan Konya ve Karaman Yöresi Derneği Başkanı Hakkı Sarıtaş, "10 Eylül Pazar günü saat 10.00’da bütün hemşehrilerimizi ve Bursa Halkını festivale davet ediyorum. Burada icra edilecek kültür ve sanat etkinliklerimiz sayesinde katılımcılarımız hem güzel bir hafta sonu geçirme imkanı bulacak hem de kaynaşma kucaklaşma ve kültürlerini yaşama fırsatı yakalayacaklar" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284