Geri Dönüsüm Seminerlerinden Sonuç Alinmaya Basladi

Karaman`da Ambalaj Atiklari Yönetim Plani kapsaminda ilkögretim okullari, mahalleler ve konutlarda yürütülen egitim seminerleri sayesinde, toplanan ambalaj atik miktari her geçen yil artmaya basladi.

Geri Dönüsüm Seminerlerinden Sonuç Alinmaya Basladi
Yürütülen çalismalar çerçevesinde ambalaj atigi miktari projenin basladigi 2010 yilinin Nisan ayinda 66 ton iken, bu yilin Ekim ayinda 180 tona ulastigi bildirildi. Konuyla ilgili bir açiklama yapan Belediye Baskani Kamil Ugurlu, bu uygulamayi Karaman'da hayata geçirip, son derece basarili bir grafik yakaladiklarini, özellikle ilkögretim okullarinda yapilan egitim seminerlerinin bu basariyi yakalamada büyük pay sahibi oldugunu belirtti.
Egitim çalismalarinda ögrenci ve mahalle sakinlerine; ambalaj atiklarinin çöp olmadigini ve ayri toplanmasi gerektigini, yapilan çalismalarin çevrenin korunmasi ve sürdürülebilir kalkinma açisinda öneminin anlatildigini ifade eden Ugurlu, ''Karaman'imiz için çok önemli olan bu projemiz özveriyle devam etmektedir. Ambalaj Atiklari Yönetim Planimiz son asamaya geldi. Nisan 2012'ye kadar sehrimizin 56 mahallesinde de ambalaj atiklarinin ayri toplanmasi sistemini kurarak, milli servet olan bu atiklarin evsel çöpe karismasini engellenmis ve ekonomiye kazandirilmis olmasi planlanmistir. Il genelinde birçok egitim kurumu ve konutlarda, belediyemiz ile birlikte, Yunus Emre Kültür Vakfi ve Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ile beraber esim Hilal Ugurlu'nun önderliginde bu konu hakkinda seminerler düzenleniyor. Bu projenin basariya ulasmasinda özellikle küçük yastaki ögrencilere verilen egitimin büyük katkisi var. Bunu yakaladigimiz istatistikler açikça gösteriyor. Projenin hayata geçtigi ilk ay Karaman'da toplanan ambalaj atigi miktari 2010 yilinin Nisan ayinda 66 ton iken, bu yilin Ekim ayinda 180 tona ulasti. Karaman Belediyesi'nin önemli bir projesi olan bu uygulama ile hem ülke ekonomisine katki sagliyoruz, hem de vatandaslarimiza çevre bilincini asiliyoruz" diye konustu.
Son olarak Baskan Ugurlu, konutlarinda ambalaj atiklarini ayri toplamak isteyen vatandaslarin 444 25 70 numarali Belediye Çagri Merkezi'ne ulasarak bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284