“Hayallerini Sahneye Tasi” Projesi Karaman’da Tanitildi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin “Hayallerini Sahneye Tasi” Sloganiyla düzenledigi Skeç Yarismasinin tanitimi Karaman’da devam ediyor.

“Hayallerini Sahneye Tasi” Projesi Karaman’da Tanitildi

14-29 yas arasi tüm gençlerin katilabilecegi “Hayallerini Sahneye Tasi” projesinin tanitimi için Karaman Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü üyeleri okul ve yurtlari gezerek proje hakkinda ögrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.
Projenin gençler için önemli bir firsat oldugunu dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen;” Gençlik ve Spor Bakanligimizin önemli projelerinden biri olan Hayallerini Sahneye Tasi Projesi’nde katilimcilar komedi ve dram türlerinde hünerlerini sergileyecek. Yarismalar, il birinciligi, grup birinciligi ve Türkiye finali olmak üzere üç asamada düzenlenecek olup kalemine ve oyunculuguna güvenen gençlerin arandigi yarismada sergilenecek eserlerin senaryolari da katilimci gençler tarafindan kaleme alinacak” diye konustu.
Kültürün önemli bir parçasi tiyatronun alt dali olan skeçin ögrenciler arasinda sevilmesi ve yayginlastirmasi için Karaman olarak böyle bir projeye önem verdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise;” Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü ögrencilerimiz, bu önemli projenin tanitimi için 14-29 yas grubu bireylerin yogun oldugu okul, yurt ve üniversite gibi yerleri ziyaret ederek bilgilendirme ve tanitim çalismalarina devam ediyor. Bakanligimiz tarafindan gerçeklestirilen projenin Karaman’da tanitimlarimiz sirasinda gençler tarafindan büyük ilgi gördügüne de tanik oluyoruz. Projenin ilimizde amacina ulasmasi için gerekli çalismalar hizla devam ediyor.”
Ünlü oyuncularin seçici kurul üyeligi yapacagi yarismalarda, performans süresi en az 8 en fazla 20 dakika olacak. Yarismalara katilacak gençlerin her türlü yol ve konaklama masraflari ile sergilenecek performanslarda ihtiyaç duyulacak dekor ve malzemeler Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan karsilanacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284