Hotamışlı: Karaman’ın Eğitim Kalitesini Düşürdüler

Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi hafta sonunda ilimizde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldiler.

Hotamışlı: Karaman’ın Eğitim Kalitesini Düşürdüler

Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Türkiye ve Karaman’daki kamu ve eğitim sorunlarına değindi.

Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı sözlerine, 10 Ocak Gazeteciler Gününü basın mensuplarının yoğunluğundan dolayı şimdiden kutladığını söyleyerek başladı. Ardından Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde 12 Kasım 2017 Pazar günü genel kurul yaptıklarını ve Karaman’daki yeni yönetimi oluşturduklarını ifade etti. Hotamışlı, yeni yönetimde Gazi Alkan’ın Şube Sekreteri, Ahmet Yüzbaşıoğlu’nun Teşkilat Sekreteri, Yusuf Sezer’in Mali Sekreter, Mustafa Kemal Erçelik’in Mevzuat Sekreteri ve Ali Avcı’nın da Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri olduğunu aktardı.

Hotamışlı, toplantıda eğitimdeki başarısızlığı değerlendirerek şöyle konuştu; “Sayın Cumhurbaşkanımız eğitim de çok başarısız olduk diyerek güzel bir tespit yaptı. Aslında bilinen bir şeydi bu. Karaman’da eğitimin fiziki ve teknik olarak durumu diğer illere göre iyi. Üniversitemize iyi yatırımlar yapıldı, çevre düzenlemesi de gayet iyi. 2010 yılında Karaman’da bu kadar fiziki imkânlar, gelişmiş binalar tamamlanmamış iken, Karaman Türkiye birincisiydi. Bugün imkânlar çok daha iyi, yeni okullarımız açıldı, şartlar daha da iyileşti ama eğitim seviyemizde 2010’daki başarı gittikçe aşağıya iniyor. 2010 yılında Karaman’ı Türkiye birinciliğine sırtlayan fedakâr öğretmenlerimizin, idarecilerimizin maalesef şu anda hiç birisi görevde değil. Pek çok meslektaşımız kırılarak, incitilerek Karaman’dan tayinini isteme durumunda kaldı. Karaman beyin göçü yaşadı. Bu Karaman’daki başarıyı aşağıya çekti.”

4+4+4 eğitim sistemini onaylamadıklarını belirten Hotamışlı, “Bu sene 4+4+4 mezunlarının ilk defa üniversite sınavına girildiği görüldü ve durum çok vahim. Bu 4+4+4’ü bir daha gözden geçirmek lazım. Meslek liselerini, sanatı, sanayiciyi önemsemeyen öne plana çıkarmayan eğitim anlayışı yürümez. Sanayide çırak bulamadığı için dükkân kapatan birçok esnaf var. Türkiye üretim gücünü kaybediyor. Fen lisesi öğrencileri ne kadar önemliyse, çıraklıktaki kalfalar, endüstri meslek liselerindeki öğrencilerimiz de o kadar önemlidir. Şu anda yüzlerce meslek var fakat eleman yok. Sanata da yönlendirecek eğitim anlayışımız olsaydı, gençlerimiz iş bulacak ve Türkiye’nin üretimine destek verecekti. Biz okulları ayırt etmeksizin bütün okulları önemsiyoruz. Bir takım okulları öne çıkararak, diğer öğrencileri ihmal etmek devletin şanına yakışmaz.” dedi. “Okulların tabelasını imam hatibe çevirerek eğitimde başımız göğe mi erecek” diyen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kız meslek lisesi kapatıldı, yerine imam hatip ortaokulu oldu. Kos koca bina sadece 40 öğrenciye hizmet veriyor. Ama İmaret Ortaokulunda ise öğrenciler ışıksız, havasız bodrumda ders görüyor. Okulların tabelasını imam hatibe çevirerek eğitimde başımız göğe mi erecek. İmam hatipte bir ihtiyaçtır ama öğrenciler arasında bu kadar ayrımcılık, imam hatipteki seviye kaybına ve birikimine zarar verecek. Tüm okullar bizim okulumuz. Devlet her birine aynı şekilde önem verir, her birinin toplumda bir ihtiyacı karşıladığını görür ve ona göre değerlendirmesini yapar. Tabelalar değiştirilerek Milli Eğitimdeki başarısızlık örtülemez.”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284