İŞ-KUR’dan İnteraktif ve Oyunlaştırmaya Dayalı Eğitim

İş arama yöntemleri, CV hazırlama teknikleri, telefonla görüşme ve mülakat teknikleri gibi iş aramayı kolaylaştıran konularda katılımcılara eğitimlerin verildiği “İŞ-KUR İş Kulubü Eğitim Hizmetleri” devam ediyor.

İŞ-KUR’dan İnteraktif ve Oyunlaştırmaya Dayalı Eğitim

İnteraktif ve oyunlaştırmaya dayalı bir tarzda gerçekleştirilen “İŞ-KUR İş Kulubü Eğitim Hizmetleri”nde verilen eğitimlere katılımcılara rol oyunları ve yetkinlik bazlı mülakat simülasyonları ile mülakat esnasında verdikleri cevapları, tutum ve davranışları değerlendirerek gerçek yaşamda karşılaşacakları hazırlıksız durumlar için deneyim kazanma imkânı sunuluyor.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karaman İŞ-KUR İl Müdürü Şevket Sarıkaya “Kurumumuz bünyesinde bulunan İş Kulübümüz de lise öğrencilerimize meslek danışmanlığı üniversite öğrencileri ve iş arayan vatandaşlarımıza ise kariyer danışmanlığı eğitimleri verilmektedir. Kariyer danışmanlığı kapsamında hobiler, kişilik testleri, istihdam edilebilirlik becerileri, özgeçmiş hazırlama, iş arama kanalları, beden dili, mülakat teknikleri eğitimleri verilerek kişinin kendini tanıması ve kendisine en uygun kariyer planını yapması hedeflenmektedir. Meslek Danışmanlığı kapsamında verilen eğitimle öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri, yeteneklerini, güçlü yönlerini ortaya çıkarmaları ve hedeflerine motive bir şekilde ilerlemeleri için profesyonel destek verilmektedir. Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlenen eğitim programlarına katılmak isteyen öğrencilerimizin https://docs.google.com/forms linki üzerindeki formu doldurmaları yeterlidir.
Meslek seçimine katkı sağlaması amacıyla öğrencilerimiz kurumumuz internet www.iskur.gov.tr sitesinde yer alan Meslek Seçimi Test Bataryasını uygulayabilir ve test bataryası sonucunda hangi mesleklere uygun oldukları konusundaki bilgileri İş Kulübü Liderlerimizden öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.
Kovid-19 salgınından önce eğitime katılmış olan üniversite öğrencilerine katılım belgelerini takdim eden İŞKUR İl Müdürü Sarıkaya bu eğitimlerin organize edilmesinde emeği geçen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi topluluklar başkanı Murat Tosun’a teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284