Kalkınma Bakanı Elvan, Avrupa İkincisi Ekin Barış Özenir’i Kabul Etti

Kalkınma Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay beraberinde, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 12 yaş kızlar kategorisi Avrupa birincisi olan WCM Sıla Çağlar ve 12 yaş erkekler kategorisi Avrupa ikincisi olan Karaman Belediyespor Kulübü Sporcusu CM Ekin Barış Özenir'i kabul etti.

Kalkınma Bakanı Elvan, Avrupa İkincisi Ekin Barış Özenir’i Kabul Etti
Bakan Lütfi Elvan, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda ülkemize bir altın ve bir gümüş madalya kazandıran sporcularımıza birer ipad hediye etti.
Satranç sporunun yararlarından söz ettiği konuşmasında Elvan, "Satranç sporu, yöntem içinde düşünme pratiği kazandırarak, gençlerimizin muhakeme yeteneğinin gelişimine katkı sağlamaktadır" dedi ve sözlerine "Sosyal olsun, iktisadi ve teknolojik olsun, tüm konularda kalkınmanın gereği, düşünce yapısı güçlü bireyler yetiştirmekten geçer" şeklinde devam etti.
TSF Başkanı Gülkız Tulay, Bakanlarımıza kabullerinden ve verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederek, Türk satrancının Avrupa ve dünyanın zirvesinde yer almaya ve Türk milletine büyük başarılar yaşatmaya devam edeceğini belirtti.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Eylül ayında Bakü'de gerçekleşen 42. Dünya Satranç Olimpiyatı'nda tarihi bir başarı yakalayarak 176 ülke arasından 6. olan Milli takımımızdan da övgüyle söz etti ve bu başarıların devamını diledi.
TSF Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, sporcularımızın okul yöneticileri, antrenör ve velilerinin de katıldığı görüşmede; son olarak Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekim ayında Batum'da gerçekleşecek Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olan WCM Sıla Çağlar ve CM Ekin Barış Özenir'e başarı dileklerinde bulundular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284