Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi KMÜ’de

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü destegiyle düzenlemis oldugu üniversite tanitim toplantilari devam ediyor. Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögleden önce kiz, ögleden sonra erkek ögrenciler olmak üzere KMÜ’ye ziyarette bulundu.

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi KMÜ’de

KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda 24 Ekim Persembe günü iki oturum halinde gerçeklestirilen programda Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerine, ögretmenleri Ersin Korkutan, Abdurrahman Hafizoglu, Ayhan Tapis, Ferhan Baskurt, Osman Mavi, Ahmet Hebebçi, Kadir Sarikaya ve Hüseyin Yilmaz eslik etti.
Tanitim programinin açilisini yapan KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kiray ögrencilere, üniversitenin fiziki ve idari yapisi ile ilgili slaytlar esliginde bilgiler vererek sözü KMÜ Ögrenci Isleri Daire Baskani Mevlüt Balta’ya devretti. Daire Baskani Mevlüt Balta da ögrencilere il disindaki üniversitelerde egitim görmenin zorluklarindan bahsederek KMÜ’de olmanin avantajlarini anlatti ve ögrencilerle deneyimlerini paylasti.
“PEYGAMBERLERIN MISYONUNU SÜRDÜRMEK BIZIM GÖREVIMIZ”
Programin açilis konusmasini yapan KMÜ Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis, fakülte ve müfredat hakkinda bilgiler verdi. Dekan Çalis, ilahiyat fakülteleri ve Islami ilimler fakülteleri arasindaki farkliliklar ve benzerliklere deginerek, temelde iki fakülte arasinda hiçbir fark olmadigini, sadece ders yogunluklari açisindan Islami ilimler fakültesinin biraz daha önde oldugunu ifade etti.
Dekan Çalis, Imam Hatip ögrencilerine hitabinda söyle konustu: ”Sizler toplumun sadece bugünü degil, ayni zamanda yarinlarisiniz. Sizler toplumun sadece bu dünyasini degil, öteki dünyasini da insa etmekle görevlisiniz. Peygamberlerin toplumdaki yanlislari düzeltmek adina tasidiklari misyonu, simdi biz ilim adamlari yerine getirmek zorundayiz. Sizler de insallah okuyup bu görevi ve sorumlulugu gelecek nesillere aktaracak ilim adamlari olacaksiniz.”
Islami ilimler fakültesi mezunlarinin is olanaklarina da deginen Dekan Çalis, Saglik Bakanligi, Adalet Bakanligi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Diyanet Isleri Baskanligi gibi devlet kurumlarinda çalisma alanlari bulundugunu belirtti.
KMÜ Islami Ilimler Fakültesinin 2014-2015 egitim-ögretim yilinda ögrenci alacak asamaya gelmesini umdugunu söyleyen Çalis, gayretlerinin ve çalismalarinin bu amaca yönelik oldugunu vurguladi. Ögrencilerin fakülte ve mezun olduktan sonraki süreçle ilgili merak ettikleri sorulari da yanitlayan Dekan Çalis, Karaman Anadolu Imam Hatip ögrencileri ve ögretmenlerine burada olmalarindan ötürü duydugu memnuniyeti dile getirerek tesekkür etti.
AKADEMIK KADRO ÖGRENCILERE BÖLÜMLERI HAKKINDA BILGI VERDI
Dekan Çalis’in ardindan söz alan KMÜ Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü Ars. Gör. Orkun Erkayiran, bölümün 15 yillik bir tecrübeye sahip oldugunu ve bölüm mezunlarinin bu tecrübelerden yararlanmalarinin mezun olduktan sonra is hayatinda kendilerine fayda saglayacagini belirtti.
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Ars. Gör. Oya Günler ve Ars. Gör. Emre Arda Erdenk ise sosyoloji bilimi hakkinda anlatimda bulunarak, bu bölümü tercih edecek ögrencilere verilecek müfredat hakkinda bilgi verdi. Ars. Gör. Günler, sosyoloji bölümü mezunlarinin is imkanlari ve çalisma alanlarindan bahsederek, “Bu bölümü okumak isteyen ögrencilerin arastirmaci bir ruha sahip olmalari ve meslegi sevmeleri gerekiyor.” seklinde konustu. Ars. Gör. Erdenk ise Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerine su anda görmüs olduklari egitime benzer egitimlerin kendi bölümlerinde de yer aldigini belirterek, “Sosyoloji temel olarak toplumu inceleyen bir bilim dalidir. Din de toplumsal bir olgu oldugundan sosyolojinin inceleme alaninda bulunur. Sosyoloji bölümünde de din sosyolojisi dersleri var. Bu bakimdan sizin de ilginizi çekecek bir müfredata sahibiz.” seklinde konustu.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü Ars. Gör. Ebubekir Karaçayir da fakülte hakkinda bilgi vererek, “20 yillik bir deneyimle yeni bir üniversite olmamiza ragmen köklü bir geçmise sahibiz.” dedi. IIBF bünyesinde bulunan iktisat, isletme ve kamu yönetimi bölümleri hakkinda da bilgi aktaran Karaçayir, bu bölümlerin benzer ve farkli yönlerini anlatarak, IIBF mezunlarinin mezun olduktan sonraki çalisma alanlarini ögrencilere aktardi.
Daha sonra Mühendislik Fakültesi akademik kadrosundan Biyomühendislik Bölümü Ars. Gör. Birol Ay, Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Ars. Gör. Mehmet Yerlikaya ile Makine Mühendisligi Bölümü Ars. Gör. Mehmet Numan Kaya söz alarak Mühendislik Fakültesinin bölümleri hakkinda slaytlar esliginde ögrencilerin merak ettikleri konulara degindi.
Son olarak söz alan üniversitemiz ögrencilerinden Ertekin Töre kürsüye çikarak ögrencilere yerleske içerisindeki sosyal ve kültürel etkinliklerden bahsetti, ögrencilere üniversite hakkindaki görüslerini ve tecrübelerini anlatti.
Yapilan sunumlarin ardindan Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri yerleskeyi gezdi. Ögrencilere üniversiteyi tanitici materyallerin verildigi ve slaytlar esliginde sunumlarin yapildigi tanitim toplantisi böylece son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284