Karaman KÜSİ İl Çalışma Grubu Ödüle Layık Görüldü

Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı ve KÜSİ Karaman İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çarbaş Vali Süleyman Tapsız'ı Makamında ziyaret etti.

Karaman KÜSİ İl Çalışma Grubu Ödüle Layık Görüldü
03 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 11.30’da Vali Süleyman Tapsız'ı Makamında ziyaret eden Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı ve KÜSİ Karaman İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çarbaş, Vali Tapsız'a yapılan çalışmalar ve alınan ödül hakkında bilgi verdi.
Verilen bilgide, “Yüksek Planlama Kurulu’nun 18.06.2015 tarih ve 2015/28 No’lu kararı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde üniversiteler, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla hazırlanan “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018)”nın kabulüne, karar verildi. Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişte bilimsel ve teknolojik ilerlemenin önemi bugün küresel düzeyde kendini göstermektedir. Bu bağlamda, bilime, teknolojiye, Ar-Ge ve inovasyona kaynak ayıran ülkelerin gerek sosyal ve ekonomik refah sağlama, gerekse küresel söz hakkı elde etme açısından diğer ülkelere göre daha üstün konumda oldukları görüldü. Bu çerçevede KÜSİ’ye ilişkin ulusal vizyon, “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini en üst düzeyde uygulayarak ülkemizi ileri teknoloji üssü haline getirmek” olarak belirlenmiştir.
Belirlenen vizyon altında, sektörün mevcut durumundan yola çıkılarak belgenin genel amacı; “Ülkemizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek yenilikçi ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak” şeklinde belirtilmiştir. Belirtilen amaca yönelik olarak Karaman KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun görev ve faaliyetlerini tanıtmak için kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı 11 Şubat 2016 tarihinde Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmiştir. KÜSİ kapsamında Karaman’da hedeflenen faaliyet ve projeler hakkında sunumların gerçekleştirildiği ve kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve iş dünyasının, sanayicilerin katılımlarıyla düzenlenen KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısına ilde bulunan kamu kurumlarının yöneticileri, akademisyenler, araştırmacılar, sanayiciler ve işadamlarından oluşan bir dinleyici grubu katılmıştır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “KÜSİ Faaliyetleri İyi Uygulama Örnekleri Çalışması” ile Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu Üyeleri’nin illerinde yapmış oldukları faaliyetlerin ve bu faaliyetler sonucu elde edilen bilgi ve deneyimlerin diğer KÜSİ üyeleri başta olmak üzere, kamuoyu ile paylaşması hedefi doğrultusunda; “KÜSİ Faaliyetleri İyi Uygulama Örnekleri - Genel Bilgilendirme ve Tanıtım Faaliyetleri” başlığı altında Karaman KÜSİ İl Çalışma Grubu tarafından düzenlenmiş olan Karaman KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı iyi uygulama örneği ödülüne layık görülmüştür. Karaman KÜSİ İl Temsilcisi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çarbaş 29-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Balıkesir-Edremit’te düzenlenen KÜSİ Çalışma Grubu 7. Koordinasyon Toplantısı esnasında bu ödülü almıştır” dendi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı ile KÜSİ Karaman İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çarbaş'ı tebrik eden Vali Süleyman Tapsız “Türkiye'de birçok büyükşehir ve sanayisi gelişmiş şehirleri geride bırakarak birinciliği elde eden Karaman KÜSİ İl Çalışma Grubunu çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284