Karaman Serbest Bölgesinin Yer Ve Sınırları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Karaman sanayisi ve ekonomisine büyük katkı sağlayarak daha ileri bir seviyeye taşıyacak olan Karaman Serbest Bölge'de çok önemli bir aşama daha tamamlandı. Karaman Serbest Bölgesinin yer ve sınırlarının belirlenmesi ve kurulup işletilmesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karaman Serbest Bölgesinin Yer Ve Sınırları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Bakanlar Kurulu kararına göre, Karaman ili sınırları içinde bulunan sınır ve koordinatları belirlenen alan Karaman Serbest Bölgesi olarak tespit edildi.

Ayrıca Karaman Serbest Bölgesinin, Karaman Serbest Bölge Kurucusu ve İşleticisi Anonim Şirketi tarafından kurulup işletilmesine karar verildi.

Söz konusu kararın yürürlüğe konulması, Ekonomi Bakanlığının yazısı ve 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu'nun 2'nci maddesine göre 20 Kasım'da Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırıldı.

Vali Meral, 1 milyon 667 bin m2’lik bir alanda kurulacak olan ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlaması beklenen bölgenin kurulmasına ilişkin yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’nın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Bakanlar Kurulu Kararı’nın yayınlanması ile bölgenin kurulmasına ilişkin çalışmalar hız kazanırken Karaman ve ülke ekonomisinin gelişmesine ve büyümesine ivme ve canlılık kazandırması beklenen Serbest Bölgenin kurulmasının, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir sanayi hamlesi olarak değerlendiriliyor.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti: "Mevcut sanayimize daha çok ivme kazandıracak, ekonomiyi güçlendirecek ve istihdam sağlayacak olan Serbest Bölgenin Karaman’a kurulması bizim için çok önemli. Karaman, yıllık ortalama 350-400 milyon dolar ihracat gerçekleştiren, 142 ülkeye ihracat yapan potansiyeli çok güçlü bir kent. Serbest bölge konusunda birçok il 3-4 yıldır bu çalışmalarına devam ederken biz 1,5 yıl içerisinde bu projeyi hayata geçirdik. Serbest bölgenin sahası yaklaşık 1 Milyon 700 Bin2’lik bir alan. Bugün Karaman Serbest Bölgesinin yer ve sınırlarının belirlenmesi ve kurulup işletilmesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Serbest bölgenin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi'ye, Bakanlıklarımıza, Milletvekillerimiz Sayın Recep Konuk ve Recep Şeker Bey’e, kıymetli Valimize ve emeği geçen herkese şahsım ve Karamanımız adına teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemşeri
Hemşeri - 6 yıl Önce

Hmm... yazın yüzü deriz, ne tren var ne uçak ne hava alanı! Ne işe yarayacak?? Sadece göz boyama, ağıza bi bal çalma.... Karaman halkı verir yine oy, oyalanmaya alışkınız ne de olsa!

SIRADAKİ HABER

banner284