Karaman’da 180 Fidan Toprakla Bulustu

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin Orman ve Su Isleri Bakanligi ile yaptigi protokol ile 5 Aralik Dünya Gönüllüler Günü kapsaminda Karaman’da 180 fidan toprakla bulustu.

Karaman’da 180 Fidan Toprakla Bulustu

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi ile Orman Isletme Müdürlügü’nün ortaklasa düzenledigi fidan dikimi etkinliginde üç yasinda boylu 180 mavi servi fidani, yüzlerce ögrencinin katilimi ile toprakla bulustu.
12 Aralik 2015 Cumartesi günü Eregli yolu üzeri Yesildere Toki Evleri karsisi agaç dikim alaninda yapilan etkinlige Orman Isletme Müdürü Fazil Cabaroglu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Osman Selçuk Akbas, Mustafa Akgündüz, Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen,Agaçlandirma ve Toprak Muhafaza Sefi Hasan Saydam, Isletme Sefi Ercan Isik, Orman Mühendisi Mehmet Köse ve Orman Isletme personeli, Karaman Tema Baskani Halil Baskalkan, gençlik liderleri ve genç gönüllüler katildi.
Gençlik Merkezi’nin her zaman sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer alacagini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen;” Gençlerimizin çevreye olan duyarliligini artirmak için faydali bir etkinlik oldu. Günümüz teknolojisinde gençlerimizin neredeyse dogadan kopma noktasina geldiklerini görüyoruz. Bizler de bu anlamli etkinlikte imkânlarimiz ölçüsünde gençlerimize fidan dikme imkâni saglayarak dogayla bulusturduk” seklinde konustu.
Etkinlige katilimin fazla olmasinin kendilerini mutlu ettigini belirten Sube Müdürü Akbas da;” Gönüllü gençlerimizle birlikte gelecege daha temiz bir dünya birakmak için yaptigimiz fidan dikimi etkinligine duyarsiz kalmayarak bizleri bu önemli günde yalniz birakmayan gençlerimiz temiz ve yesil bir dünya için önemli bir etkinlige imza attilar. Gelecekte insanlarin yasayacagi ortamlari da olusturmak, korumak ve devam ettirmek adina gönüllü gençlerimizle birlikte böyle bir etkinlik düzenleyerek hazirlanan fidanlari toprakla bulusturduk” dedi.
Gönüllü gençlerle birlikte fidan dikimi etkinligine katilan Orman Isletme Müdürü Cabaroglu ise fidan dikiminin önemine deginerek;” Agaç dikmek yasama dair yapabilecegimiz en güzel faaliyetlerden biridir. Ayrica Hadis-i Serif de buyruldugu üzere’’ Kiyamet kopmaya yakinken elinizde bir agaç fidani varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin’’ diyen Hz. Peygamberimiz ögüdüne uyarak bugün gönüllü gençlerimizle birlikte 180 fidanimizi toprakla bulusturduk” diye konustu.
Yaklasik bir saat süren etkinlik gençlik liderlerinin hazirlamis oldugu yiyecek, içecek ve kitaplarin gönüllü gençlere dagitmalarinin ardindan günün anisina çektirilen toplu fotograf ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284