Karaman’da Ekolojik Su Pınarlarının Bakım Çalışmalarına Başlandı

Sıcak geçen yaz aylarında yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşıladığı Ekolojik Su Pınarlarının bakım çalışmalarına başlandı.

Karaman’da Ekolojik Su Pınarlarının Bakım Çalışmalarına Başlandı

İlimizde su kaynaklarının kısıtlı olduğu alanlarda yapılan 31 adet Ekolojik Su Pınarı sayesinde yaban hayvanlarının kendi yaşam alanlarında su ihtiyaçları karşılanmakta 
Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün en önemli görevlerinden bir tanesi yaban hayvanlarının yaşam ortamlarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir yönetimidir. Yaban hayatı kendi içerisinde kuralları olan dinamik bir yaşam birliğidir. Bu yaşam birliğinde flora ve faunanın birbirleriyle olan rekabetleri doğal dengeyi oluşturmaktadır. Bu doğal dengeyi bozan, haksız rekabet yaratan ise insan faktörüdür. İnsanların yaban hayatı alanlarını işgal etmesi, yaban hayvanlarının sayısının azalmasına neden olması, endüstrileşme, tarımda kimyasal kullanma ve bunun gibi faaliyetler yaban hayatını olumsuz etkileyerek doğal dengenin bozulmasına neden olmaktadır. Ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı, hatta insanlara yansıyacak olumsuz etkilerin bertarafı yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla korunması ile mümkün olacaktır.
Bu kapsamda Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüzce yaban hayvanları için aşırı kar yağışının olduğu kış aylarında besin ihtiyacı, aşırı sıcak geçen yaz aylarında ise Ekolojik Su Pınarları ile su ihtiyaçları karşılanmaktadır. Tüm bu çalışmalar yaban hayvanlarının doğal karakterleri, savunma ve saldırı kabiliyetleri ve yaşam alanları dikkate alınarak planlanmaktadır” denildi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284