Karaman’da Gaziler Günü Kutlandı

Karaman’da 19 Eylül ‘Gaziler Günü’, Cumhuriyet Parkın’da düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Karaman’da Gaziler Günü Kutlandı

Törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ve gaziler katıldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını dolayısıyla belirli sayıda vatandaşın katıldığı törende, sosyal mesafe kuralına da uyuldu. 
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Işık, Belediye Başkanı Kalaycı ve Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunuldu. Tören de konuşma yapan Gaziler Derneği Başkanı Baş, “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığını En Büyük Gazi M. Kemal ATATÜRK’ ün şahsında taçlandığı gündür. 19 Eylül gaziler günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 
19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de , Kıbrıs’da savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden askerler, polis, güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür. 
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması ve şehitlerimizin ve gazilerimizi emsalsiz fedakarlıkları’nın eseridir. Tarihinin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı bahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi, gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” deyişinde saklıdır. Asil Türk milletinin bağrından çıkan, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi yarında vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 
19 Eylül Muharebe Meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman Gaziler, “Gaziler Günümüz” kutlu olsun. 
19 Eylül Gaziler günü münasebeti ile En Büyük Gazi M. Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimiz rahmetle anıyor, hayatta onlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz.” İfadelerine yer verdi. Haber:Sezer ARPINAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284