Karaman’da Serkan Şengül Fırtınası Devam Ediyor

Öğrencilerimize hedef belirleme, başarı ve motivasyon gibi konularda deneyimlerini aktarmak ve kitaplarını imzalamak için 3 yıldır aralıksız şekilde kentimize gelen yazar Serkan Şengül bu yılı da boş geçmedi.

Karaman’da Serkan Şengül Fırtınası Devam Ediyor

Sanat Kitabevi’nin organize ettiği programlar kapsamında 3 günde 8 seminer yapan Serkan Şengül hem öğrencilerin hem de Başarı Koleji velilerinin gönlünde bir kez daha taht kurdu.

Çıktığı tüm seminerlerde öğrencilerin kendi değerlerinin farkına varabilmesi adına sunum yapan Şengül’ün son kitabı ise kentimizde oldukça ilgi gördü.

İlk imzasını Karaman’da yaptığı ÖLÜM KADIN MESELESİ isimli kitabında cinayete kurban giden kadınlar konusunda çarpıcı bir uygulamaya giden Şengül kitabındaki yeniliği ve nedenini ise şöyle açıkladı.

“Bana göre her kitap bir yolculuktur ancak bu yolculuk 2 saat sürmemelidir. Yani bir kitabın kapağını kapattığınızda ‘ne güzel kitaptı’ diyerek rafa kaldırmamalısınız. Kitap sizi yeni yolculuklara sürüklemeli, proje üretmenizi sağlamalı yani sizi harekete geçirmeli. Benim kitabımı okuyanlar sayfa altlarında kadın isimlerini gördüklerinde ismi araştırmak isteyecektir ve cinayete kurban giden kadınların hikayesini okuyan duyarlı insanlar konunun çözümü için harekete geçecektir. Bu 1 kişi de olabilir 1 milyon kişi de önemli olan o duyarlılığa sahip insanları bir araya getirebilmek. Bunu başarırsam ne mutlu bana.

Karaman hakkında düşüncelerini sorduğumuz Serkan Şengül; oldukça yorucu geçen 3 günün ardından 2000’e yakın imza yaparak ayrıldığı Karaman içinse şunları dile getirdi.

Karaman benim için özel bir kent. Oldukça fazla okurum var ve her geldiğimde daha büyük bir ilgiyle karşılanıp daha büyük bir sevgi ile uğurlanıyorum. Sanat Kitabevi’nin kültürlü işvereni Mustafa Arslanbaş başta olmak üzere tüm ekibine ve program yaptığımız okulların değerli öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Kitabevinin yeni yerinde yani Karaman için harika bir mekan olacak olan kitap kafede imza yapacağımız günü iple çekerek aranızdan ayrılıyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284