KARAMANLI SEÇMEN GÖZÜYLE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin siyasi partilerce ve bağımsız adaylarca gerçekleştirilecek seçim propagandasının usul ve esaslarının belirlendiği Yüksek Seçim Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.İsmet Paşa Caddesi’ne konuşlanan Karaman Belediye Başkanı olmak ister misiniz? Aday Adayları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? gibi sorular ile sokağın nabzını tuttuk.

KARAMANLI SEÇMEN GÖZÜYLE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK

SEÇMEN BAŞKAN OLSAYDI NELER YAPARDI ?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin siyasi partilerce ve bağımsız adaylarca gerçekleştirilecek seçim propagandasının usul ve esaslarının belirlendiği Yüksek Seçim Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.İsmet Paşa Caddesi’ne konuşlanan Karaman Belediye Başkanı olmak ister misiniz? Aday Adayları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? gibi sorular ile sokağın nabzını tuttuk.

İsmet Paşa Caddesi’ne inen muhabir arkadaşlarımızın ilk konuğu olan Belediye Başkanı olmak isterdim diyen Hasan Büyükşekerci: “Belediye Başkanı olmak isteriz tabii ki de çünkü lider olmak ve halkı temsil etmek çok güzel bir şey. Son günlerde açıklanan aday adaylarında pek takip etmedim ama elimiz boşa çıktığı zaman ve seçim yaklaştıkça takip etmeye başlarız herhalde.” dedi.

Herkes halka hizmet etmeyi ister diyen Mustafa Yaşar: “İnsana hizmet etmek iyi bir şey. Karaman’a daha iyi hizmet verebilmek için Belediye Başkanı olmayı isterdim. Belediye Başkanı olsaydım Karaman’a pek fazla para gelmediğinden dolayı yapacak pek bir şeyim olmazdı. Karaman hiç Konya benzer mi? Gündemdeki aday adaylarım da pek takip etmiyorum çünkü siyasetle uğraşmıyorum. Ben bıktım usandım siyasetten. Yalandan dolandan bıktık biz.” dedi.

Karaman’ın pek çok şeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Dilay Akbaba: “Karaman Belediye Başkanı olmayı isterdim çünkü Karaman’ın pek çok şeye ihtiyacı var. Öncelikle Karaman’da park sorunu mevcut özellikle İsmet Paşa Caddesi ve çarşı içerisinde. Karaman’da hiçbir sosyal faaliyet yok ve Karaman’da seçilen hiçbir başkanın Karaman için çalıştığını düşünmüyorum. Karaman’da çarpık yapılaşma var bunların çözüme kavuşturulması lazım.” dedi.

Belediye Başkanı olmak istemezdim diyen Süleyman Özyaşar: “Belediye Başkanı olmak istemezdim çünkü vatandaşlar da uğraşmak gerçekten çok zor. Karaman Belediye Başkanı adaylarından bizim köylü olan Sertçelik’i tanıyorum kendisi iyi bir arkadaş ve aynı zamanda iyi bir komşu inşallah kazanır.” dedi.

Belediye Başkanı olmanın çok yoğun bir iş olduğunu söyleyen Tamer Yılmazer: “Karaman Belediye Başkanı olmak istemezdim hangi biriyle uğraşacağım. Parkla mı uğraşacağım, çöplükte mi uğraşacağım, suyla mı uğraşacağım, yolla mı uğraşacağım, kaldırımla mı uğraşacağım şaşırırdım. İnsanlar için bir şey yaptığın halde yapsan dahi yapmadı diyorlar. Yaparsan iyi oluyor yapmazsan olmuyor. Ya insanların kalbini kıracaksın ya da bu işi hiç yapmayacaksın ya da dört dörtlük yapacaksın. Ben şimdiki belediye başkanından çok memnunum parama da sekiz aydan beri yabancı bir vatandaş olarak yaşıyorum huzurevinde kalıyorum ve kendisinden çok memnunum. Şuanki Belediye Başkanı Karaman için güzel şeyler yapmaya çalışıyor. Dış mahalleleri daha da güzelleştirmek için çalışıyor. Şehrin geleceği için bu gerçekten çok güzel bir şey. Parklar, yollar, kavşaklar ile ilgili yapılan düzenlemeleri çok beğeniyorum. Şehrin yeni geleceğini düşünerek yapılan bu uygulamalar Karaman için çok mantıklı yatırımlar. Ben Belediye Başkanı olacak olsaydım yapacağım ilk iş halkla ilişkiler alanında yapılacak çalışmalara öncelik vermem olurdu. Halkın içinden olmayan insan Belediye Başkanı olamaz. Halkı dinlerdim ve halkın ne isteği varsa ona göre hareket ederdim. Belediye Başkanı olacak insan halkın derdini bilmeli ki ona göre hareket etmeli. Zaman zaman vatandaşlarla toplantı yaparım onların derdini dinlerim, fakir fukarayı seçerim ve onlara yardımcı olurum çünkü benim halka hizmet etmekten başka işim yok. Halkına doğru düzgün bir şekilde hizmet eden bir başkan her zaman hem Allah’ın lütfunda hem de insanların gönlünde kazanır.” dedi.

Karaman Belediye Başkanı olmak istemezdim zaten bir sürü işim var bir de belediye başkanı olmakla mı uğraşacağı? diyen Hüseyin Evren Yağız: “Hayat yordu zaten beni onun üstüne bir de belediyenin bir sürü yüküyle uğraşamam. Karaman Belediye Başkanı aday adayları hakkında pek bir bilgim yok ama bildiğim bir isim var o da Savaş Kalaycı. Belediye Başkanı olsaydım öğrenciler için ulaşım alanında maddi anlamda katkı sağlayacak çalışmalar yapardım. Öğrencilerin rahat ulaşım sağlaması için çeşitli uygulamalar yapardım. Dolmuş ve otobüs sayılarını arttırdım çünkü sabah saatlerinde okula gitmek isteyen öğrenciler okula giderken dolmuşlarda ve otobüslerde yoğunluk oluyor ve bu yoğunluktan dolayı bir çok öğrenci dolmuşu veya otobüsü kaçırabiliyor.” dedi.

Karaman’ın iyi yerlere gelmesini istediğini söyleyen Bayram Ali Akkaya: “Belediye Başkanı olmak isterim çünkü Karaman’ın iyi olmasını ve ileri seviyelere gitmesini isterim. Aday adaylarının bazı hakkında bilgim var ama bazıları hakkında hiç bilgim yok. Adayları genel olarak iyi buluyorum. Artık seçim zamanında her seçimimizi yapacağız. Karaman Belediye başkanı olsaydım yapacağım şeylerden biri altyapı ve üstyapı alanında çalışmalar yapmak olurdu.” dedi.                                                                                                                                 

Karaman’ı yönetmek istediğini söyleyen Sabriye Akkaya: “Belediye Başkanı olmayı tabii ki de isterdim çünkü Karaman’ı yönetmek ve altyapısına daha iyi seviyelere getirmek isterdim. Mesela biz Ağalar Harmanı’nda oturuyoruz sokaklarımıza pislikten girilmiyor çünkü bakım yok. Konya ilerlerken Karaman neden ilerlemiyor? Karamanımızın tabii ki de ilerlemesini isteriz ve Konya gibi iyi yerlere gelmesini isteriz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284