KAREV Karaman Turizmi İçin Toplandı

Kısa adı KAREV olan Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nda Vakıf Başkanı Veliz Bozkır başkanlığında Karaman`ın kültür varlıklarının turizme kazandırılması için bir istişare toplantısı yapıldı.

KAREV Karaman Turizmi İçin Toplandı

Aslen Karamanlı olup Hacı Bayram Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi/Rekreasyon Yönetimi Bölümünde öğretim görevlisi olan ve aynı zamanda 2023 Türkiye Turizm Stratejisini hazırlayan ekibin lideri olan Prof. Dr. Bilgehan Gülcan ve Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi arkeolog Doç.Dr. Adnan Baysal’ın katıldığı toplantıda Karaman'da turizmin geliştirilmesi için yapılacak olan çalışmalar ele alındı. 
KAREV Başkanı Bozkır toplantı hakkında yaptığı açıklamada; Karaman’ın doğal ve kültürel varlıklarının turizm ürünleri olarak entegrasyonu, Karamanımızın ulusal ve uluslararası tanıtımı, zengin somut ve somut olmayan kültür varlıklarının turizme kazandırılması, kent halkının kültür varlıklarına yönelik farkındalığı, turizmi geliştirmede işbirliği yapılacak kurumlar, ilin arkeolojik zenginliğinin ortaya çıkarılması ve farklı turizm türlerinin geliştirilmesi başlıklarında orta ve uzun vadede atılması gerekli adımlar ve izlenmesi gerekli politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284