Kazada Felç Kaldi, 45 Yasinda Okçu Oldu

Karaman’da yasayan ve bes yil önce geçirdigi trafik kazasinda tekerlekli sandalyeye mahkum olan 45 yasindaki Hacel Alli`nin okçuluk sporunda gösterdigi basari takdir topluyor. Hacer Alli, bu yil Antalya’da yapilan Mastirlar Türkiye Sampiyonasinda Türkiye üçüncüsü oldu.

Kazada Felç Kaldi, 45 Yasinda Okçu Oldu

“BU SPORA BASLAMAMDA EN BÜYÜK DESTEKÇIM KIZIM OLDU”
Kizinin tavsiyesi üzerine bir yil önce okçuluk sporuna basladigini anlatan Hacer Alli, “Evde çok yalniz kaldigim için bunalima giriyordum. Bu sekilde ben nasil yasarim diyordum. Sonra kizim beni bu spora yönlendirdi ve simdi çok rahatim. Burada geliyorum stresimi atiyorum ve rahatliyorum. Yani herkese öneririm. Özellikle engelli kisilerin evde kendi kendilerine kapanmasini istemem. Çok güzel bir sey. Bizim de hayatta yasama hakkimiz var. Yani düsünürlerse çok iyi olur kendileri açisindan. Güzel bir seydi. Ilk defa böyle bir yarismaya katildim. Her daldan insanlar ve her seviye de insanlar vardi. Yani kendim sasiriyorum açikçasi, bu dereceye kadar geldigim için. Bir yil içerisinde bir üçüncülük elde ettim. Insallah ilerleyen dönemlerde daha yüksek hedef elde ederiz. Iki kizim var. Büyük kizim bana her konuda destek oldu" diye konustu.
“ANNEMLE GURUR DUYUYORUM”
Annesinin felç kalmasinin ardindan çok yalniz kaldigini söyleyen kizi Mukaddes Gümüs de, "Annem çok yalnizdi, içine kapanikti. Bir engelli bireyin yapabilecegi en iyi spor okçuluk. Çünkü diger spor branslariyla ugrasmasi çok zordu. O yüzden arastirdim ögrendim, okçuluk sporuna yönlendirdim. Çok gurur duyuyorum. Çünkü 45 yasindaki bir kadin daha 1 yillik çalisma sonucu üçüncülük elde etti. Bunu hiç kimse basaramamistir. Bunu benim annem yapti ve onunla gurur duyuyorum" dedi.
“BASARISI BIZI GURURLANDIRDI”
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik da,
sporculari Hacer Alli’nin kisa sürede basari elde etmesinin kendilerini çok mutlu ettigini söyledi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kisacik, “Hacer Alli bize rehabilitasyon amaçli basvurdu. 1 yil içerisinde güzel derecelerimiz oldu. Buradan Mastirlar grubu Türkiye Sampiyonasina gitti ve Türkiye üçüncülügü elde etti. Insallah biz daha iyi derece bekliyoruz" diye konustu.
Gençlik Spor Il Müdürlügü olarak Hacer Alli'ya destek vermeye çalistiklarini anlatan Kisacik, sözlerini söyle sürdürdü: "Tabi ki tüm ihtiyaçlarinin tamamini her ne kadar karsilayamasak da elimizden geldigi kadar her konuda yaninda olmaya çalisiyoruz. Insallah bundan sonra müdürlük olarak, bakanlik olarak bundan sonra ki çalismalarinda olsun, malzeme konusunda olsun her türlü destegi verecegiz."
Kisacik, konusmasinda engelli vatandaslara söyle seslendi: "Mutlaka bize basvuru yapsinlar. Hem okçuluk hem mehteranlar grubu olsun hem diger gruplarimizda olsun güzel bir spor ve rehabilite edici bir spor. Buraya gelerek bunlara her konuda destek olacagimizi bilmelerini istiyoruz. Biz Gençlik Spor Il Müdürlügü olarak dedigim gibi diger bransta oldugu gibi okçulukta da Karaman’da elimizden geldigi kadar basari elde etmeye ve o insanlari buralara çekerek evdeki bos vakitlerini sikintilarini gelip burada atmalarini saglamaya çalisacagiz."
Hacer Alli’nin hocasi Recep Batman ise Hacer Alli’nin 45 yasinda aldigi basaridan dolayi çok mutlu olduklarini belirterek, bundan sonraki yarismalarda da Hacer Alli’dan basari beklediklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284