KOP Yerel Yönetimler Projesi Basariyla Tamamlandi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, “Kalkinma Yerelde Baslar” sloganiyla baslattiklari projelerin bir bir hayata geçtigini vurgulayarak bölgeyi tarihten miras aldigi sorumluluk bilinci ile tekrar hak ettigi ihtisamina kavusturmayi istediklerini söyledi.

KOP Yerel Yönetimler Projesi Basariyla Tamamlandi

KOP Idaresi tarafindan hazirlanan “KOP Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi”nde sona gelindi. Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde ilçe belediyelerinden proje egitimi alan 114 yerel yönetim personeline düzenlenen törenle sertifikalari verildi.
KOP Idaresi Konferans Salonu’nda yogun katilimla gerçeklestirilen toplantiya, KOP Idaresi Kurucu Baskani ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdogan, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci ile Ayranci Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, Ahirli Belediye Baskani Isa Akgül, Bozkir Belediye Baskani Ibrahim Gün, Derbent Belediye Baskani Hamdi Acar, Güneysinir Belediye Baskani Ismail Özcan, Kulu Belediye Baskani Ahmet Yildiz, Sarayönü Belediye Baskani Nafiz Solak, Seydisehir Belediye Baskani Mehmet Tutal, Yalihüyük Belediye Baskani Hasan Koçer, Yunak Belediye Baskani Abdullah Emre Demirhan ile Eskil Belediyesi Baskan Yardimcisi Mustafa Sanlav, Çumra Belediye Baskan Yardimcisi Ali Kiliçaslan, Taskent Belediye Baskan Yardimcisi Ali Riza Akdede ve kursiyerler katildi.
“Kalkinma yerelde baslar”
Toplantinin açilisinda konusan KOP Baskani Ihsan Bostanci, KOP Bölgesinin günümüzde konumu, topografyasi, bölgesel ulasimi, transit ticareti, siyasi tarihi, dini ve kültürel bir merkez olmasi ile sanayiden, ticarete, turizme ve enerjiye birçok sektörde gelisme potansiyeline sahip oldugunu, bu potansiyelin kullanilmasi için çesitli projeleri uygulamaya devam ettiklerini belirten Bostanci, ‘Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi’nin ön hazirliklari sirasinda KOP Bölgesi’ndeki belediyelerle bir dizi toplanti gerçeklestirildigini, bir yili askin süren çalismalarin bugün meyvelerini aldiklarini vurguladi.
Kursiyerlere bir aya yakin süren kapsamli egitimler verildigini kaydeden Baskan Bostanci; “KOP Bölgesi’nde bulunan 47 ilçe belediyesi tarafindan belirlenen kursiyerlerimize bes grup halinde 23 gün boyunca proje yazma, uygulama ve yönetme egitimlerinin yani sira mevzuat ve kisisel gelisim gibi bes ana konuda egitim verildi. Proje ile yerel yönetim katilimcilarinin proje yazma, yürütme ve kaynak bulmada yetkin hale gelmeleri, proje uygulama ve yönetme becerisinin gelistirilmesi, mevzuatta sorun yasadiklari alanlardaki eksikliklerinin giderilmesi, birlikte çalisma kültürünün gelistirilmesi, ulusal ve uluslararasi fonlardan haberdar olmalarinin saglanmasi hedeflenmistir. Bundan sonraki süreçte baskanlarimizin katkilariyla belediyelerimizden egitim alan arkadaslarimizdan hibe programlarini takip etmelerini ve en az bir proje sunmalarini bekliyoruz. Bu takip neticesinde KOP Bölgesine ilave kaynak saglanmasini projemizin sürdürülebilirligi açisindan çok önemsiyoruz” diye konustu.
“En çok proje KOP Bölgesinden çiksin”
Projenin hayata geçirilmesinde büyük emegi bulunan KOP Idaresi Kurucu Baskani ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, egitim alan personelin proje üretime geçmeleri gerektigini söyledi.
“Bundan sonra ne yapacagiz” sorusuna odaklanilmasi gerektiginin altini çizen Milletvekili Babaoglu, söyle konustu; “Yerel yönetimlerimizin kurumsal kapasitelerini artirmaya ve proje üretmek kabiliyetlerini gelistirmeye yönelik bu egitim oldukça önemli. Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde illerimizden olusan KOP Bölgesi gelisiyor, yeni bir cazibe merkezi olmaya gidiyor. KOP Idaresi bu gelismede, bu bölgeyi kalkindirmada çok önemli bir kurum. Egitimi tamamlayan arkadaslarin omuzlarinda büyük bir sorumluluk var. Bu projenin bir diger ayaginda ise egitimleri alan arkadaslarimiz destek fonlarindan çikilan ilanlari siki takip ederek birlikte projeler hazirlayabilmeleridir. Bu birlikteligin getirdigi sinerji ve enerjiyle en çok proje KOP Bölgesi’nden çiksin. Bu konuda milletvekilleri olarak üzerimize düseni yapmaya hazir oldugumuzu da belirtir, belediye baskanlarimiza ve sertifika almaya hak kazanan arkadaslarimiza basarilar dilerim.”
“KOP üzerine düseni yapiyor”
Konya Milletvekili Hüsniye Erdogan ise devletin, milleti için var oldugu anlayisi ile kamu yönetiminde ve kamu maliyesinde halkin ve ülke ekonomisinin ihtiyaçlari dogrultusunda reformlar gelistirirken, KOP Bölge Kalkinma Idaresi’nin de her zamanki gibi yaptigi çalismalarla fayda sagladigina bir kez daha sahit oldugunu ve bu katkilarini devam ettirecegine gönülden inandigini söyledi.
Erdogan, belediyeler arasindaki isbirliginin ve birlikte hareket etme bilincinin artirilmasi ve ortak projelerin gelistirilebilecegi bir zemin olusturulmasinin hedeflendigi ‘Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi’nin tüm KOP Bölgesine hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Konusmalarin ardindan egitim programini basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalari verilerek günün anisina hatira fotografi çekildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284