KMÜ, Okumaya Doymuyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre üniversite kütüphanesinden 2017 yılında ödünç alınan toplam kitap sayısı belli oldu.

KMÜ, Okumaya Doymuyor

KMÜ ailesine mensup akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de yararlandığı üniversite kütüphanesinden geçtiğimiz yıl toplam 22 bin 504 adet kitap ödünç alındı.

Ödünç Alınan Kitap Sayısında Artış

2016 yılında üniversite kütüphanesinden 18 bin 833 adet kitap ödünç alınırken 2017 yılında bu sayı 3 bin 671 artarak rekor bir düzeye ulaştı. Akademik birimler arasında ödünç kitap alımında Edebiyat Fakültesi yine ilk sırayı kaptırmayarak 7 bin 113 kitap ile birinciliği elde etti. Edebiyat Fakültesini 3 bin 984 kitap ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi izlerken Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu ise bin 442 kitap ile üçüncü sırada yer aldı.

En Çok Kitap Okuyanlar Belli Oldu

KMÜ öğrencileri üniversite kütüphanesinden 2017 yılında toplamda 19 bin 570 kitap alırken idari personel bin 532 kitap, akademik personel de bin 402 kitap ödünç aldı.

2017 yılı verilerine göre akademik personel arasında 102 kitap okuyarak zirvede yer alan isim Edebiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Özgür Bayraktar ise 72 kitap ile ikinci ve yine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Sabri Aydın 69 kitap ile üçüncü oldu.

İdari personel arasında ise en çok kitap okuyan kişi 46 kitap ile Mühendislik Fakültesinden Bülent Doğan oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesinden Adem Gümüş 40 kitap ile ikinci ve yine Sağlık Bilimleri Fakültesinden Ali Tosun 34 kitap ile üçüncü sırada yer aldı.

Öğrenciler arasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Gürkan Nehir 89 kitap ile birincilik ipini göğüsledi. Edebiyat Fakültesinden Hilal Akın 75 kitap ile ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Emine Dinç ise 40 kitap ile üçüncü oldu.

En Çok Tercih Edilen Kitaplar

KMÜ’de 2017 yılında en çok ödünç alınan ilk üç kitap, Kahraman Tazeoğlunun “Bukre”, Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” ve Canan Tan’ın “En Son Yürekler Ölür” isimli kitapları oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284