KMÜ’de Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programi Düzenlendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi ve Saglik Kültür Etik Ögrenci Toplulugu tarafindan ölümünün 79. yilinda Mehmet Akif Ersoy’u Anma programi düzenlendi.

KMÜ’de Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programi Düzenlendi

Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, davetliler ve ögrenciler katildi.
“Mehmet Akif, ülkemizin yetistirdigi en önemli sahsiyetlerdendir”
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca yapti. Mehmet Akif Ersoy’un hayatindan kesitler sunan Yrd. Doç. Dr. Uca, Istiklal Marsimizin sairi olan Mehmet Akif Ersoy’un ülkemizin yetistirdigi en önemli tarihi sahsiyetlerden biri oldugu söyleyerek, “Akif çok yönlü bir kisiliktir. Düsünür, vaiz, hafiz, veteriner, milletvekili gibi pek çok sifati basari ile temsil etmistir. Ayni zamanda fikir adamidir. Siirleri ile bize pekçok zaman mesajlar vermistir.” dedi.
“Karakter zirvesi olan Mehmet Akif, Türk milletinin kalbinde yasamaktadir”
Türk Dili ve Edebiyati Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Fatih Özdemir ise Mehmet Akif Ersoy’un hayati ve sanati üzerine bilgiler sundu. Mehmet Akif’in günümüz dünyasinin sosyal ve siyasi sartlarinin olusumuna etki eden yillari hissederek bu günleri siirleri ile ebedilestirdigini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Özdemir, Mehmet Akif Ersoy’u tanimanin iyi bir insan olmanin sifrelerini içerdigini belirterek, “Karakter zirvesi olan Mehmet Akif, Türk milletinin kalbinde yasamaktadir. Akif’in milletinin duygu ve düsüncelerini anlatiyor olmasi onun bu kadar ragbet görmesinin temel sebebidir.” seklinde konustu.
“O bir agit sairi degil, umut sairidir”
Mehmet Akif Ersoy’u özgün kilan yönlerine deginen Yrd. Doç. Dr. Özdemir, sairin Islam cografyasini ve Türk milletini uyandirmak için sürekli üreten biri oldugunu sözlerine ekleyerek, “Sair, söyleyecegini dogrudan ve etkili bir sekilde söylemis, halkin ve sokagin dilini kullanmistir. O bir agit sairi degil, umut sairidir. Bizlere çöküse karsi azimle ve kararlilikla çalismayi önermistir.” dedi.
Milli Sairimizin Aile Yasantisi
Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin ise milli sairimizin ailesi ve yasantisi hakkinda bilgi vererek Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Vakfinin hazirladigi ve Ertugrul Düzdag’in kaleme aldigi Mehmed Akif Hakkinda Arastirmalar isimli kitaptan sairin babasi, annesi, gençlik yillari ve Safahat hakkinda yazilanlardan anekdotlar paylasti.
Program, plaket takdiminin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284