Paris Saldirisinda Ölen Karamanli Elif’in Sirri Ortaya Çikti

Fransa`nin baskenti Paris`te, DAES`in düzenligi saldirilarda yasamini yitiren 129 kisiden birisi olan Türk kizi Karamanli Elif Dogan ile ilgili yasal prosedürler sürdürülürken, banka kayitlarindaki bir gerçek ortaya çikti.

Paris Saldirisinda Ölen Karamanli Elif’in Sirri Ortaya Çikti

2 bin Euro maas alan Elif'in, bunun 4'te biri olan 500 Euro'yu, her ay Senegal'de üniversite egitimi gören 3 Müslüman ögrenciye gönderdigi belirlendi. Müslümanlar adina hareket ettigini ileri süren DAES militanlarinin öldürdügü Elif'le ilgili bu gerçek, ailesine hüzünlü gurur yasatti. Izmir'de oturan baba Kemal Dogan, Fransa'nin kizi için verecegi tazminati da, yine burs olarak yoksul ögrencilere dagitacaklarini açikladi.
Paris'te geçen 14 Kasim'da DAES militanlarinin, düzenledigi 3 ayri saldirida, 129 kisi yasamini yitirdi, 352 kisi de yaralandi. Paris'teki saldirida, Türk asilli Belçika vatandasi Elif Dogan da erkek arkadasiyla birlikte kafeteryada oturdugu sirada öldü. Elif Dogan'in ailesi, aci haberi, bir yil önce yerlestikleri Izmir'de aldi. Uzun süre ulasamadiklari kizlarinin ölüm haberini alan aile, Paris'e gidip Elif'in cenazesini teslim aldi. Elif Dogan, Belçika'nin Liege kentinde, cenaze töreninden sonra, ayni kentteki Müslüman mezarliginda topraga verildi.
BANKA KAYITLARINDAKI GERÇEK
Elif Dogan'in varisleri durumundaki babasi Kemal Dogan ve ailesi, cenaze töreni sonrasinda savcilikta yasal islemlerini de baslatti. Kizlari Elif'in, banka hesap bilgilerini alan ailesi, bu sirada ögrendikleri gerçekle, saskina döndü. Müslümanlar adina yapildigi ileri sürülen saldirida hayatini kaybeden Elif'in, çalistigi sirketten aldigi 2 bin Euro'luk maasinin 4'te biri olan 500 Euro'yu, her ay düzenli olarak Senegal'de üniversite egitimi alan 3 Müslüman ögrenciye egitim bursu olarak gönderdigi ortaya çikti.
TAZMINAT DA ÖGRENCILERE BURS OLACAK
Lise yillarinda da Senegal'e gidip çesitli kurumlar adina burada Fransizca dersleri veren Elif'in bu yardimlarindan habersiz olan ailesi, teröre kurban verdikleri kizlariyla ilgili bu gerçek karsisinda, üzüntü ve buruk gururu bir arada yasadi. Henüz kesin olarak açiklanmamakla birlikte Fransa'nin terör saldirilarinda hayatini kaybeden kisiler için, 30 bin euro tazminat verecegi ifade edildi. Baba Kemal Dogan, ailesiyle konusup bu tazminati da ihtiyaci olan ögrencilere, kizi adina burs olarak dagitmaya karar verdi. Aile ayrica, kizlarinin Belçika'daki arkadaslari araciligiyla da vakif kuracak. Kurulacak vakfin da yine Elif Dogan adina, burs faaliyetlerini yürütmesinin planlandigi kaydedildi.
KIZIYLA GURUR DUYDU
Elif'in yaptigi yardimlari ögrendikten sonra hem üzüldüklerini hem de gururlandiklarini anlatan baba Kemal Dogan, söyle dedi:
"Her insanin gurur duymasi gereken biri hareket. Evladimla ilgili böyle iyi intibalarla ayrilmam beni çok duygulandirdi. Bu davranisini arkadaslari bile bilmiyormus. Müslümanliktaki, 'Bir elin verdigini digeri bilmemeli' kuralina uygun hareket etmis. Kizimin bu yaptigi sadece Müslümanlikla ilgili degil, yardim ettikleri Hiristiyan da olabilirdi, Budist veya Musevi de olabilirdi. Burada önemli olan hümanist, yaklasim. Insanlik, insani yan önemli. Bizler de kizim adina küçük bir vakif kuracagiz. O zaman bu yardimlari daha organize ve sürekli hale getirmis olacagiz."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284