Koruyucu Aile Olabilirsiniz

Çok fazla telefon ve mesaj aldığımız konulardan bir tanesi “Deprem bölgesinden sağ çıkarılan çocukları evlat edinebilir miyim? ya da “İki çocuğumuz var ama bir çocuğa koruyucu aile olmak istiyoruz. Nasıl bir yol izleniyor? Bilginiz var mı? sorularına yönelik olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Koruyucu Aile Olabilirsiniz

Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden edindiğimiz ilk bilgilere göre Karaman’daki yurtlara bölgeden herhangi bir çocuk nakli olmadığı, deprem bölgesindeki çocukların başka illere gönderildiği ve Karaman’daki sevgi evlerine 25 kişilik kontenjan verildiği öğrenildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde koruyucu aile olmak isteyen vatandaşların il müdürlüklerine başvurabileceğini bildirdi.  Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa 'komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım' diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil. Bakanlığımıza tesliminden sonra kimlik tespitinin yapılması, ebeveynin veya akrabaların tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuda hem kamuoyunda bir endişenin ve maalesef birtakım gruplarda da bir dezenformasyonun başladığını görüyoruz.

Çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan aileler Bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler. Biz gerekli koordinasyonu sağlayıp onları, eğer bizim gözetimimizde ise muhakkak buluşturmaya çalışacağız”

Aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak Bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığını belirtilen açıklamada “Güvenli şekilde bakımları sağlanmakta ve ailelerine ulaşma çalışmaları yapılmaktadır. Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler.” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284