Marangoz Ve Mobilyacilarla Sanayi Sicili Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü tarafindan Karaman Marangoz, Mobilyacilar ve Hizarcilar Esnaf Odasinin koordinasyonu ile Oda üyelerine yönelik olarak geçtigimiz gün Oda Konferans salonunda bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Marangoz Ve Mobilyacilarla Sanayi Sicili Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Il Müdür vekili Fikri Küçüktopçu tarafindan yapilan açiklamada, “Ilimizde de durumlari 6948 sayili Sanayi Sicili Kanunun 1. maddesine uyan ve maddenin seklini degistirerek üretim yapan tesislerin, isletmelerin, devamli ve seri halde tamirat yapan müesseselerin, faaliyetlerine basladiklari tarihten itibaren 2 ay içerisinde, (faal halde bulunanlarda dahil) sanayi siciline kayit olmalari gerektigi, Daha önce 10 kisi çalistirma mecburiyeti varken Bakanligimiz Sanayi Genel Müdürlügünün (SGM 2005/17) sayili tebligi ile 1 kisiye düsürülen ve belge sahibi olan firmalara, Ihraç kaydiyla mal teslimlerinde Tecil -Terkin isleminden faydalanacaklari, (KDV ödemezler) Elektrik faturalarini Sanayi Abonesi tarifesinden ödeyecekleri, (% 20 civarinda ucuz elektrik kullanacaklari,) Finansman giderlerinin tamamini kurumlar vergisi matrahindan düsebilecekleri vb. gibi istifadelerinde saglandigi” ifade edildi.
Küçüktopçu, “Müdürlügümüzce yapilacak kontrollerde veya belge almak için yapilacak müracatlarda durumlari adi geçen kanuna uygun olupta sanayi siciline tescilini yaptirmamis olan isyeri ve isletmeler için 2011 yili içerisinde uygulanacak ceza miktari 616.-TL.dir. Bu miktar, her yil vergi usul kanununda belirtilen oranda arttirilmaktadir. Kayit için herhangi bir ücret gerekmemekte olup, ilgili belgeler Müdürlügümüzden veya Müdürlügümüze ait //karaman.sanayi.gov.tr adresinden de ögrenilebilir.” seklinde durum izah edilmis, “Müdürlük olarak Esnaf, Sanayici ve Vatandaslarimiza ilgili her konuda her zaman yardima haziriz” diye konustu.
Oda baskani Recep Afacan’da Oda üyelerinin birlik ve beraberliklerinin devam ettirildigi ve bu tür toplantilara katilimlarinin saglandigi sürece üyeleri için her türlü çalismayi yapacaklarini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284