Merkeze Bağlı Köy Muhtarı Vali Meral Başkanlığında Toplandı

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen muhtarlar toplantısının konuğu merkeze bağlı köy muhtarları oldu.

Merkeze Bağlı Köy Muhtarı Vali Meral Başkanlığında Toplandı

11 Eylül 2018 Salı günü saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Vali Meral’in başkanlık ettiği toplantıya; Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner, ilgili kurum müdürleri ve ilimiz merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının başında konuşan Vali Meral, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Eylül ayı muhtarlar toplantısının hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. Toplantıda köy muhtarlarına tek tek söz vererek köylerin mevcut sorun ve taleplerini dinleyen Vali Meral, yaşanan sorunlar ve çözümüne ilişkin olarak ilgili kurum müdürlerinden bilgi alarak değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda Vali Meral, muhtarlara sıfır atık projesi kapsamında ilimizi daha yaşanabilir bir yer kılmak için çevre temizliğinin önemli olduğunu belirterek, bu konuda yapılacak çalışmalarla ilimizin örnek iller arasında yer alacağına dikkat çekti.  Toplumumuzun en önemli sorunları arasında yer alan bağımlılıkla mücadele konusuna da değinen Vali Meral, bu konuda topyekûn mücadele verilmesi gerektiğini belirterek, muhtarlardan bölgelerinde kenevir gibi uyuşturucu yapımında kullanılan bitki üretiminin olması durumunda ilgili birimlere haber vermeleri konusunda duyarlı olmalarını istedi.
İlimizde içme ve kullanma suyu kullanımı konusunda toplumumuzun daha duyarlı ve hassas olması gerektiğini ifade eden Vali Meral, muhtarlardan bölgelerinde ve köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanların tespitinin yapılmasını ve ilgili kurumlara bilgi verilmesi konusunda da uyarılarda bulundu.
Toplantı, karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284