MEVKA Ve Bölge Üniversiteleri Arasinda Protokol Imzalanacak

Mevlana Kalkinma Ajansi ve bölgede yer alan Selçuk Üniversitesi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi arasinda isbirligi protokolü imzalanacak.

MEVKA Ve Bölge Üniversiteleri Arasinda Protokol Imzalanacak

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Mevka Genel Sekreteri Dr.Ahmet Akman “Bu protokolün amaci Konya ve Karaman illerinde, bölgesel kalkinmaya katki saglayacak sekilde, üniversite-sanayi ve üniversite-kent isbirliklerinin gelistirilmesidir. Üniversite-kent isbirligi genis kapsamli bir nitelikte; kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluslari, basin ve haklida içine alacak sekilde beseri ve iktisadi gelisimi hizlandirici bir misyonu ifa edecektir. Bu protokol ile Mevlana Kalkinma Ajansinin Bölgesel kalkinmadaki araci rolünün etkinlestirilmesi, Konya ve Karaman illerinde yer alan üniversitelerin isbirligi altyapisinin güçlendirilmesi ve ögretim üyelerinin üzerinde çalistigi arastirmalarin ve projelerin ekonomik degere dönüsebilmesi adina dogru finansman kaynaklarindan yararlanilmasinin hedeflenmektedir” dedi.

15 Haziran Cuma günü saat 09.00’da Hilton Garden Inn Otel’de yapilacak olan toplantiya ilimiz Valisi ve Mevlana Kalkinma Ajansi Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Kahraman, Konya Valisi Aydin Nezih Dogan ile üniversitelerin rektörleri katilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284