Minikler Geleceğine Mektup Gönderdiler

Nurcan Karakaya Anaokulu öğrencileri kültürel ve sosyal faaliyetler kapsamında Karaman PTT Baş Müdürlüğü’nde tarihe tanıklık ettiler.

Minikler Geleceğine Mektup Gönderdiler

2005 yılında eğitim-öğretime açılan ve ilk açıldığında ismi Doğukışla Anaokulu olarak bilinen ve  2011 yılında Van depreminde hayatını kaybeden öğretmen Nurcan Kocakaya´nın ismi verilerek faaliyetine devam eden anaokulu 36-71 ay arası çocuklara hizmet vermektedir ve 4 şube olarak eğitim-öğretimine devam etmektedir.S3

23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan PTT A.Ş. günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak ülkemizin dört bir yanında, geniş hizmet ağı ile posta, kargo, lojistik, filateli ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerini sunmayı sürdürüyor.

Karaman PTT yıllardır hizmet veren ve tarihe tanıklık eden bir kurum olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi mektuplar, pullar, posta, telefon, telgrafa dair tüm tarihe tanıklık eden iletişim araçlarını görme imkanı bulan minikler ailelerine hazırladıkları mektupları gönderdiler.

PTT Merkez Müdürlüğü’nde öğrenciler, haberleşmenin hangi yollarla yapıldığını, haberleşme merkezlerinde çalışanların kimler olduğunu yerinde görme ve inceleme imkânı buldular. Daha sonra öğrenciler sınıflarında hazırladıkları “Yeni yıl” kartlarını ve mektuplarını posta yoluyla ailelerine gönderme fırsatı buldular. Kartlarını gönderirken hangi aşamalardan geçtiğini yerinde gördüler ve merak ettiklerini sorarak bilgi aldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284