Mucit Ögrenciler, “Bu Benim Eserim” Projesi Sergisine Katildilar

Milli Egitim Bakanligi ve TÜBITAK’in is birligi ile, gelecegin bilim insani olma potansiyeline sahip çocuklari erken yaslarda kesfedip var olan yeteneklerini gelistirme amaciyla her yil gerçeklestirdikleri “Bu Benim Eserim” adli çalismanin bölge sergisi, ilimizden 2 okulun katilimiyla Mersin’de yapildi.

Mucit Ögrenciler, “Bu Benim Eserim” Projesi Sergisine Katildilar

Il Milli Egitim Sube Müdürleri Hasim Tunca ve Hasan Aksu ile proje sahibi ögrenciler ve danisman ögretmenlerin ilimizi temsil ettigi sergide; Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Karaman, Kilis, Osmaniye ve Mersin illerinden gelen projeler yer aldi. Katilimci illerin hazirlamis oldugu 6 bin 180 proje içerisinden 87 tanesi bölge sergisine katilmaya hak kazandi.
Mersin’de sergilenen ilk eser, Maresal Mustafa Kemal Ortaokulu ögrencileri Semsettin Can Simsek ve F. Seher Polat’in, ögretmenleri Arda Danistay Sanlitürk’ün danismanliginda yürüttügü, “Yakan Su” adli proje. Bu projeyle, evlerde kullanilmis su enerjisi ile apartmanlarin elektrik ihtiyaci karsilanabilecek. Yaklasik 3 bin liralik maliyetle, 20 yil kullanilabilecek sistem ile yilda bin lira tasarruf edilmis olacak.
Sergide tanitilan diger proje de Ermenek Hatice ve Hakki Polat Ortaokulu ögrencileri Hasim Koruk ve Emre Özdemir’in, ögretmenleri Emine Özlem Karaduman danismanliginda yaptigi “Enerjisini Dogadan Alan Korkuluk” adli proje. Bu çalismayla da su ve günes enerjisi kullanilarak korkulugun hareket ettirilmesi saglaniyor.
Yapilan degerlendirme neticesinde Ermenek Hatice ve Hakki Polat Ortaokulu’nun projesi Ankara final sergisine katilmaya hak kazanmistir. Maresal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun projesi de Jüri Özel Ödülü’ne layik görülmüstür.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284