Nigde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazirlaniyor

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi (UNIKOP), 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Nigde Üniversitesi’nin ev sahipliginde düzenlenecek olan “2. KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu” hazirliklarini tüm hiziyla sürdürüyor.

 Nigde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazirlaniyor

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile Konya, Nigde, Aksaray ve Karaman’da bulunan toplam 7 üniversitenin isbirliginde kurulan UNIKOP, bu yil ikincisini gerçeklestirecegi KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu öncesi stratejik planlama kurulu toplantisi düzenledi. Nigde Üniversitesi Ayhan Sahenk Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde düzenlenen toplantiya UNIKOP üyesi üniversitelerin temsilcileri ve KOP Idaresi yetkilileri katildi.

Nigde Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Sener baskanliginda gerçeklestirilen toplantida 2. KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu ve UNIKOP Spor Oyunlari’nin hazirliklari görüsüldü. Birincisi Selçuk Üniversitesi’nin dönem baskanligini yürüttügü 2013 yilinda Konya’da düzenlenen ve Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz ile Gida Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker’in de katildigi KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu’na bu yil yine bakan düzeyinde katilimlarin olacagi ayrica Basbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoglu’nun da bu sempozyuma katilabilecegi ifade edildi. Uluslararasi düzeyde bilim insanlarini ve sektör temsilcilerini bulusturularak karsilikli fikir alisverisinde bulunabilmelerine imkân saglanmasinin amaçlandigi toplanti 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Nigde Üniversitesi’nin yeni egitim ögretim yili açilis töreni ile hizmete açmayi planladigi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilecek.
Sempozyum çerçevesinde ayrica UNIKOP Spor Söleni düzenlendi. 4 bransta gerçeklestirilecek müsabakalar UNIKOP Üyesi üniversitelerin bulundugu 4 farkli sehirde yapilacak. Spor dallari ve müsabakalarin gerçeklestirilecegi üniversiteler ise söyle;
Basketbol; 18-22 Ekim tarihlerinde Nigde Üniversitesi,
Futsal;  15-18 Ekim tarihlerinde Mevlana Üniversitesi,
Hentbol; 15-19 Ekim tarihlerinde Aksaray Üniversitesi,
Voleybol; 15-16 Ekim tarihlerinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284