Suduragililar Arabasi Gecesinde Bulustu

Karaman’a bagli Suduragi Kasabasi’nin Hollandali gurbetçileri Schiedam’da bulustu. Hollanda Suduragi Dernegi olarak 3.kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Arabasi Aksami’ programinda biraraya gelen Suduragililar hasret giderdi.

Suduragililar Arabasi Gecesinde Bulustu

Avrupa genelinde Noel tatili dolayisiyla Hollanda’nin çesitli kentlerinin yani sira Almanya, Belçika ve Türkiye’den de arabasi programina gelerek Schiedam Merkez Camii Salonu’nda bulusan 300 Suduragili vatandasimiz birlik ve beraberlik sergilediler.
Gecede açilis konusmasi yapan Hollanda Suduragi Dernegi Hasan Güzel, “Amacimiz birlik, beraberlik, kaynasma, tanisma, özellikle genç nesle hem hemserilerini tanima firsati vermek, hemde kültürümüzün bir parçasi olan arabasini da tanimak, bilenlere de unutturmamak. Gecemize Hollanda’nin yanisira Belçika, Türkiye, Almanya’nin Berlin, Stuttgart, Nürnberg ve Köln sehirlerinden de hemserilerimiz katildi. Arabasi bu seneki son faaliyetimizdi. bundan sonraki ilk faaliyetimiz subat ayi son haftasinda 30 kisilik bir gençler grubu ile bir haftalik Karaman gezisi. Daha sonra martta kadinlar günü, nisanda Belçika kampi, mayis da lunaparka aile gezisi, haziranda piknik, ramazan bayrami bayramlasma kahvaltisi, kurban bayrami bayramlasma yemegi, yine 25 aralikta arabasi gecesi olacak. Öte yandan 55 yas üzeri büyüklerimiz içinde birkaç program yapmayi düsünüyoruz.” dedi.
Gece de, ailece bir araya gelen Suduragililar hasret giderdiler ve en kisa zamanda tekrar bu gibi programlarda bulusmak temennisiyle ayrildilar.
Hollanda Suduragi Dernegi Yönetim Kurulu: Hasan Güzel, Ömer Asiran, Ercan Durmaz, Yener Özütemiz, Hasan Çelikkol ve gençlik kolu baskani Turhan Can.

Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Schiedam – Hollanda
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284