Tema Vakfi Baskani Ataç: “Karaman Termik Santral Için Dogru Bir Nokta Degil”

Karaman Çevre Gönüllüleri Hareketi ve TEMA Vakfi öncülügünde “Kömür ve Termik Santral” konulu bir bilgilendirme toplantisi yapildi.

 Tema Vakfi Baskani Ataç: “Karaman Termik Santral Için Dogru Bir Nokta Degil”

 

Toplantiya TEMA Vakfi Ynetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, Prof. Dr. Ismail Duman, Yüksek Mühendis Tahir Öngür, Akçasehir Belediye Baskani Ramazan Küçük, Zonguldak Platformu TEMA Temsilcisi Berran Ayhan ile TEMA Vakfi Elbistan gönüllü sorumlusu Hüseyin Alp Aslan katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan TEMA Vakfi Baskani Deniz Ataç, “Yasam alanlarimizin ve kaynaklarin çok dikkatli kullanilmasi gerekiyor. Ancak Karaman’da çok özel bir durum var. Karaman’in gerçekten bir issizlik sorunu olmadigi gibi tarimdan iyi bir gelir elde ediyor ve disaridan is gücü çekmeye çalisiyor. Dolayisiyla tamam ülke için gerekli olan bir proje olabilir. Devlet projesi adiyla anilan bu projenin gerekliligi olabilir ama Karaman özelinde ve bu bölgede tekrar degerlendirilmesinin gerektigini düsünüyoruz. Dün Konya’da da temaslarimiz oldu. Biz TEMA vakfi olarak tarihe bu notu düsmek istiyoruz. Burasi termik santral için dogru bir nokta degil. Ülkenin hiçbir yeri degil ama burasi hiç degil. Biz Türk milleti olarak daha önce yapilmis olan yanlislardan hatalari da görüp onlardan da ders almayi bilmeliyiz. Yani ayni hatalari tekrarlamamaliyiz. Çünkü bizim insanimizin saglikli bir ortamda temiz havayla, toprakla ve suyla yasama hakki var. Bizde bu hakkimiza sahip çikmak zorundayiz. Ben hepinize bu savunuculuk çalismasinda tesekkür ediyorum. Karaman disindan gelen ve bu çalismaya destek veren arkadaslarimiz var onlara da tesekkür ediyorum” dedi.
KAÇEG Sözcüsü Mahmut Demir’de konusmasinda, “Karaman Türkiye’nin neredeyse çevre konusunda kalbi oldu. Nigde’den, Konya’dan, Elbistan’dan gelen arkadaslarimizin hepsine tesekkür ediyorum. Biz kimiz, sen ben o hepimiz. Karaman’da ve bu ülkede yasayan sorumluluk duygusu tasiyan insanlariz. Sivil toplum örgütlerimiz çevre ve insan konusunda özellikle sadece Karaman degil, Iç Anadolu’nun sorunlarinin çözümünde önderlik etme niyetinde. Suanda aldigimiz mesafe belki istenilen düzeyde degil ama biz bu konuda üzerimize düseni yapmak için çaba sarf ediyoruz. ÇED raporu konusunda bir takim mesafe alindi ama bu mesafenin yeterli oldugunu düsünmüyoruz. Karaman Çevre gönüllüleri olarak gittikçe büyüyen yapida mücadelemize devam edecegimizi, ülkemize, topragimiza sahip çikacagimizi, duyarli insanlarin bize destek vermesi gerektigini, bunun insan olmanin sorumlulugu oldugu duygusuyla bu çalismanin sadece Karaman için degil, Türkiye genelinde çevre konusundaki tüm çalismalara önderlik etmesi gerektigini ifade ediyorum” dedi.
Toplanti Prof. Dr. Ismail Duman ve Yüksek Mühendis Tahir Öngür’ün “Türkiye’de enerjinin görünümü, Konya-Karapinar, Karaman-Akçasehir linyit rezervi ve olasi termik santralin etkileri konularinda bilgi vermesi ve Yasanabilir Zonguldak Platformu TEMA Vakfi Zonguldak temsilcisi Berran Ayhan ile TEMA Vakfi Elbistan gönüllü sorumlusu Hüseyin Alp Aslan, kömür kentlerinden manzaralar anlatmalari ve yapilan sunumla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284