Termik Santral Için Akçasehir’de Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Akçasehir kasabasi hudutlarinda yapilmasi planlanan termik santralle ilgili olarak geçtigimiz Sali günü ÇED süreciyle ilgili olarak halki bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Termik Santral Için Akçasehir’de Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Toplantiya TEMA Vakfi Karaman Il temsilcileri de katilarak firmanin proje hakkinda yaptigi bilgilendirmenin ardindan firma yetkililerine çesitli sorular yönelttiler.
Konuyla ilgili olarak TEMA Il Temsilcisi Muttalip Yildirim yaptigi açiklamada, “Akçasehir kasabasinda yapilmasi planlanan termik santrali gizlemek amaciyla kömür madeni çikarilmasi izni için düzenlenen ÇED süreci halk bilgilendirme toplantisina Karaman TEMA olarak katildik. Ilgili sirketin proje hakkinda bilgilendirme yapmasindan sonra geçilen soru cevap bölümünde Akçesehir TEMA gönüllü sorumlusu Onur Karabacak ve emekli ögretmen Sami Beyin sorulari karsisinda ilgili firma cevap veremez duruma düsmüstür. Karaman TEMA temsilci yardimcisi Halil Baskalkan'in konunun vahameti hakkindaki konusmalarindan sonra söz alan TEMA gönüllüsü ve doga asigi Merih Ünver'in açiklamalarinin bitiminde Akçesehir halki topragina,suyuna,tarimina ve elmasina sahip çikmis kasabalarinda kömür madeni ve termik santral istemediklerini beyan edip salonu bosaltarak toplantinin sona ermesini saglamislardir. Karaman TEMA temsilciligi olarak bölgede MTA'nin çalismalarini adim adim takip ederek Karaman, Karapinar, Akçasehir ve Ayranci ilçesinde bilgilendirme toplantilari ile halkimizi aydinlatarak topragina dogasina sahip çikilmasina sebep olmasi nedeniyle TEMA genel merkezimize tesekkürlerimizi Akçasehir halkina toprak talanina dur dedikleri için sükranlarimizi sunariz” dedi.
Yildirim, Akçasehir kasabasinda yapilmasi planlanan termik santrali gizlemek amaciyla kömür madeni çikarilmasi projesinin ÇED sürecinde halki bilgilendirme toplantisinda ÇED basvuru dosyasini incelediklerini ve bazi eksikler gördüklerini ve itirazlarini yaptiklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284