Tunuslu Soukir Karaman’da Staj Yapacak

İspanyol stajyerlerin ardından Karaman Gençlik Kulübü Derneği’ne Tunus’tan yeni stajyer geldi. İşletme mezunu olan ve 3 dil bilen Tunus’lu Soukir, “Uluslararası Proje Yönetimi” departmanında 2 ay boyunca staj yapacak.

Tunuslu Soukir Karaman’da Staj Yapacak

Konuyla ilgili olarak Karaman Gençlik Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal aktivitelerde, İngilizce kursu – Dil Kafesinde görev alacak olan Tunus’lu stajyer Soukir, anadillerinden biri Fransızca olmasından kaynaklı, açılacak olan Fransızca kursunda da eğitmenlik yapacaktır. Geldiği ilk hafta Karaman’a, Karaman kültürüne ve dernek gönüllülerine alışma süreci ile geçmiştir. Ayrıca 8 Mart Kadınlar günü etkinliğine katılmıştır. 13 Mart tarihi itibariyle normal çalışma programına geçilecektir” dendi.

Tunuslu Soukir ise duygularını şöyle ifade etti. “Karaman’da geçirdiğim ilk hafta, dernekte birçok insanla tanışma fırsatı buldum. Buradaki insanlar çok arkadaş canlısı ve kendimi evimde hissettim. Çarşamba günü Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan etkinliğe katıldım ve Karaman merkezde birçok kadına çiçek dağıttık. Çok güzel bir etkinlikti ve Karamanlı kadınları çok beğendim. Perşembe günü, Karaman Gençlik Kulübü Derneği bünyesindeki İngilizce Kursu-Dil Kafesine yardımcı eğitmen olarak katıldım. İngilizce öğrenmeye ve iletişim becerilerini geliştirmeye istekli gençlerle tanışmaktan çok memnun oldum. Onlar çok cana yakın insanlardı. Kurs sonunda bana Türkçe öğretmek isteyen birçok gönüllü arkadaş ile tanıştım. Benim için zaman ayırmak isteyen ve kendi dillerini öğretme yanlısı olan gönüllü arkadaşlarımı çok takdir ettim ve çok memnun oldum. Bu çok harika bir şey benim için. Uluslararası Proje yönetimi departmanında stajım boyunca, farklı sosyal aktivitelerde ve İngilizce kursunun Dil Kafesi bölümünde bulunacağım. Ayrıca, Moliere’nin güzel dili Fransızcayı öğrenmek isteyen gençler için açılacak olan Fransızca kursunda eğitmenlik yapacağım. Karaman’da yaşam çok sakin ve rahat gözüküyor. Edindiğim arkadaşlarla akşamları kafeye gittik ve buranın sosyal kültürünü görme ve kültürel yemeklerini tatma fırsatı buldum. Ayrıca çok lezzetli bir tatlı olan Künefe’yi tatma imkanı buldum. Burada harika günler geçiriyorum ve Karaman hakkında daha çok bilgi edinmek, kültürel yemeklerini tatmak, kültürel yerlerini görmek ve yeni insanlarla tanışmak için heyecanlıyım.” Karaman Gençlik Kulübü Derneği yönetimi ise; “ Farklı milletlerden yeni stajyerler gelmeye devam edecektir. Bu durum Karamanlı gönüllülerimiz için güzel bir fırsattır. Çünkü hem yeni dil öğrenimi hem de mevcut İngilizce gelişimleri için çok önemlidir. Bunun yanı sıra yeni kültürler ve yeni kültürlerden gelen gençlerle arkadaşlık kurmaktadırlar. Kendi kültürlerini de bu arkadaşlık sayesinde tanıtmaktadırlar. Ayrıca yeni stajyerler kendi kurumsal kapasitemizin gelişmesi için de önemli bir rol oynamaktadır. Bilgi ve tecrübelerimizi gençlerle paylaşmak, onların deneyimlerinden faydalanmak ve kurumumuzda farklı milletlerden gelen insanlarla çalışmak, bizim de sürekli gelişim göstermemizde önemlidir. Karamanda, yurtdışında staj yapmak isteyen gençlere de staj için yer bulma konusunda yardımcı oluyoruz. Amacımızın gençlerin gelişimini desteklemektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284