UNİKOP Enerji Çalıştayı Düzenlendi

Vali Fahri Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Başkanlığında düzenlenen UNİKOP Enerji Çalıştayına katıldı.

UNİKOP Enerji Çalıştayı Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonu’nda düzenlenen Çalıştay’a Vali Meral’in yanı sıra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, KOP Ekonomik Kalkınma Sanayi ve Hizmetler Koordinatörü Mehmet Akif Kaya, Üniversiteler Birliğinde yer alan üniversitelerin akademisyenleri, daire müdürleri ile sanayici ve işadamları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmalarının ardından başlayan Çalıştayda; “Enerji ve Ekonomik Büyüme”, “Enerji Verimliliği”, “Türkiye’de Enerji Politikaları”, “Enerji ve Toplumsal Kabul”, “Enerji Yönetimi”, “Enerji Sistemleri”, “Enerji Teknolojileri”, “Enerji ve Çevre”, “Enerji Sektöründe Teknolojik Gelişmeler”, “Dünya Enerji Sektörüne Genel Bir Bakış” konuları ele alındı.

Dönem başkanlığını Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yürüttüğü ve KOP işbirliğiyle ilimizde düzenlenen Çalıştayda; ilimiz ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan enerji konusu tüm yönleriyle ele alındı. Ülkemizin enerji kaynaklarının araştırılması ve verimliliği konusunda değerlendirmelerde bulunularak mevcut sorunların çözümü noktasında önerilerin aktarıldığı Çalıştayda enerji konusunda belirlenecek temel stratejilerle bölgemizin sahip olduğu en önemli değerlerden olan enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasının sağlanmasıyla bölge ekonomisine ve ülke ekonomisinin gelişmesine sağlayacağı katkılar görüşüldü.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın öncülüğünde 01 Ocak 2013 tarihinde kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP), Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Tarım ve Gıda Üniversitesinden oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284