UNİKOP Enerji Çalıştayına Sayılı Günler Kaldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘UNİKOP Enerji Çalıştayı’na sayılı günler kala çalıştay programı belli oldu.

UNİKOP Enerji Çalıştayına Sayılı Günler Kaldı

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP) destekleriyle ve KTO Karatay, Konya Gıda Tarım, Ömer Halisdemir, Selçuk, Necmettin Erbakan, Ahi Evran, Bozok, Hacı Bektaş Veli, Kırıkkale ve Aksaray Üniversitelerinin katılımlarıyla düzenlenecek olan çalıştayda beş farklı oturum gerçekleştirilecek ve oturumlarda 32 konuşmacı yer alacak.

İlk Oturumda ‘Enerji ve Çevre’ Konuşulacak

07 Aralık Perşembe günü, saat 10’da açılışı yapılacak olan çalıştayın ilk oturumu saat 10.45’te başlayacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Örnek’in yapacağı ‘Enerji ve Çevre’ konulu ilk oturumda “Enerji - Çevre İlişkisi: Bioyakıtlar, Yenilenebilir Enerji Kaynağı Olarak Katı Atıkların Değerlendirilmesi, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği, Bio Enerjide Tarımsal Girdilerin Sürdürülebilirliği” konuları ele alınacak.

Enerji Sistemleri Konulu 2 Farklı Oturumda 10 Farklı Konu Ele Alınacak

Oturum başkanlığını Doç. Dr. Cem Tozlu’nun yapacağı ‘Enerji Sistemleri’ konulu ikinci oturumda ise “Nükleer Enerji Sektörüne Genel Bir Bakış ve Yeni Nesil Nükleer Enerji Teknolojileri, Buharlaşmalı Soğutucuların Konya İklimi İçin Uygulanabilirliğinin İncelenmesi, Enerji Verimliliği İçin Koyun Yününün Yalıtım Malzemesi Olarak Kullanımı ve Bu Sayede KOP Bölgesi İçin Beklenen Ekonomik Faydalar, Energy Analysis Based on Comparison of Conventional Cycle and Organic Rankine Cycle Designed with R134a” konuları değerlendirilecek.

Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilecek olan ‘Enerji Sistemleri’ konulu üçüncü oturumda ise “Dünyada ve Türkiye’de Nükleer Enerjinin Gelişimi; Dünyada, Türkiye’de ve KOP Bölgesinde Yenilenebilir Enerji, Fotovoltaik Teknolojide Yeni Bir Trend: Perovskite Güneş Hücreleri, Rüzgar Enerjisi Teknolojisindeki Gelişmeler: Dünya ve Türkiye’de Rüzgar Enerjisi Potansiyelleri, Fotovoltaik Teknolojiler” konuşulacak.

Dördüncü ve Beşinci Oturumlarda ‘Enerji ve Ekonomi’ Konuları Ele Alınacak

‘Enerji ve Ekonomi’ konulu dördüncü oturumun başkanlığını ise Doç. Dr. M. Fatih Bilal Alodalı yapacak. Dördüncü oturumda “Türkiye'de Bölgesel Çalışmalar: GAP, DAP, DOKAP Ve KOP Eylem Planlarının Çevre ve Enerji Bağlamında Değerlendirilmesi: Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İle Uyumunun Karşılaştırılması, Enerji Diplomasisi ve Türkiye, Petrol Fiyatlarının Makro Ekonomi Üzerindeki Etkisi: Ülke Karşılaştırmaları İle Panel Veri Analizi, Elektrik Enerjisi Sektöründe Yapısal Reform Politikaları: Şili ve İngiltere Örneği, Konya-Ereğli’de Tarıma Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyeli” konuları ele alınacak.

Prof. Dr. Ahmet Ay’ın oturum başkanlığını yapacağı günün son oturumunda ise “Petrol Fiyatlarındaki Değişimin Ekonomi Üzerinde Etkisi, Yenilenebilir Enerji Yatırımları Optimizasyon Modeli, Firma Maliyetleri İçerisinde Enerji Maliyetleri, Enerji Tüketimi ve Büyüme: KOP Bölgesi İlleri Üzerine Bir Analiz, Enerji ve Ekonomik Büyüme İlişkisi” değerlendirilecek.

Çalıştay, genel değerlendirme ve kapanışın ardından sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284