Vali Akkoyun’un 19 Mayıs Mesajı

Vali Tuncay Akkoyun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Akkoyun’un 19 Mayıs Mesajı

Vali Akkoyun, yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan milli mücadelede, düşmana karşı açılan bayrak, geleceğimizin temelini oluşturmuştur.

19 Mayıs 1919 tarihi, Türk Milletinin başka devletlere asla boyun eğmeyeceğinin ve her zaman bağımsızlık uğruna mücadele edeceğinin bütün dünyaya ilan edildiği önemli bir gündür.

İstiklâlimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla Aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.

İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti; kendisine emanet edilen vatanı, milleti ve güçlü Türkiye’yi koruma ve devam ettirme ruhuna sahip, muasır medeniyet seviyesine ve belirlenen hedeflere ulaştıracak Türk Gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olacaktır.

Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşındaki kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284