Vali Akkoyun’un "Kâzım Karabekir Paşa’nın 75. Vefat Yıl Dönümü" Mesajı

Vali Tuncay Akkoyun, Kâzım Karabekir Paşa’nın 75. Vefat Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Akkoyun’un "Kâzım Karabekir Paşa’nın 75. Vefat Yıl Dönümü" Mesajı

Vali Akkoyun, yayınladığı mesajında, “Şarktan Garba, Kûtül‘Amâre’den Çanakkale’ye vatan müdafâsı için çelikten azmiyle mücadele eden Kâzım Karabekir Paşa, askerî dehası ve destansı kahramanlığı ile şanlı tarihimizin müstesna şahsiyetlerindendir.

Asker kişiliğinin yanı sıra aynı zamanda bir maârif neferi olan nâm-ı diğer “Yetimlerin Babası” Kâzım Karabekir Paşa, Doğu’da Ermeni mezâlimi sonucu yetim kalan binlerce çocuğa kol kanat germiş, yetimler için okullar açmış, eğitimlerine son derece özen göstermiş ve bir kandil misâli yetim yavruların istikballerini aydınlatmak için gece gündüz mücadele etmiştir.

Anadolu’nun bağrında Hacıbaba Dağı’nın eteklerinde doğup büyüyen, “Ardına bakmadan yollara düşen, şimşek olup çakan, sel olup coşan, huduttan hudûda yol bulup koşan, cepheden cepheyi soran” ve millî mücadelemizi kutlu zaferlerle taçlandıran Kâzım Karabekir Paşa, aziz şehrimizin iftihar vesilesi ve gurur kaynağıdır.

Bu duygularla, Kâzım Karabekir Paşa’yı vefatının 75. yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.

Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı Gazi Mustafa Kemâl Atatürk başta olmak üzere aziz vatanımız ve şanlı bayrağımız için canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet, makamları âlî olsun.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284