Vali Işık “Vaka Sayılarındaki Artışın Nereden Kaynaklandığını Bulabilmek İçin Çaba Gösteriyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı 81 il valiliğine gönderilen genelge sonrasında Karaman genelinde denetimler aralıksız sürüyor.

Vali Işık “Vaka Sayılarındaki Artışın Nereden Kaynaklandığını Bulabilmek İçin Çaba Gösteriyoruz"

Sosyal medya üzerinden 'Kontrollü Sosyal Hayat' uyarısında bulunan Bakan Soylu’nun “06 Ağustos 2020 Perşembe günü tüm Türkiye genelinde salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz”  açıklaması sonrasında Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla bir saha denetimi yapıldı.

1.İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimleri yerinde inceleyen Vali Mehmet Alpaslan Işık burada yaptığı konuşmasında “Bildiğiniz gibi ülke genelinde İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla kovid 19’a karşı bir denetim başlatıldı. Biz de bu çerçevede ilimizdeki işyerlerini denetlemeye çıktık. Bizim buradaki temel hedefimiz aynı il tabelamızda nasıl nüfus yazıyorsa günün birinde kovid 19 sıfır yazmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kovid 19’da da güvenli kent logosonu almaya talibiz. Bunun için bütün birim amiri arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Bu konuda halkımızın maske kullanımına özellikle dikkat ettiğini gördük. Denetlediğimiz işyerlerinde de kurallara uygunluğu bizzat gözlemledik. Bundan dolayı hem Karaman halkımıza hem de işletmecilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Artan vaka sayısını en aza düşürmek için elimizden geleni özeni bundan sonrada göstermeye tüm gücümüzle devam etmeyi önemle istirham ediyorum. Bu vesileyle hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra basın mensupları tarafından sorulan soruları yanıtlayan Vali Işık güncel vaka sayısı ve İsmet Paşa Caddesi’nde sigara, çekirdek ve dondurma için alınan yasak kararları hakkında yaptığı açıklamasında “İlimizde vaka sayısı bayramdan sonra artış içinde. Bu konuda net bir sayı veremeyeceğim. Sayıları takip ediyoruz. Bu artışın nereden kaynaklandığını bulabilmek içinde çaba gösteriyoruz. Sağlık Müdürlüğümüzün bize verdiği veriler sayesinde bunları da kısa sürede çözümleyeceğimize inanıyorum. Özellikle kuruyemiş, dondurma ve sigara kullanımı maske kullanımını engelleyen üç ana faktör. Hepinizin malum olduğu üzere akşamları İsmet Paşa Caddesi ve civarında sigara kullanımı, dondurma ve kuruyemiş tüketimi maskelerin kullanımını engelliyor. Bu yasak kararının ana temel nedeni budur” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kalaycı “Vakanın Azalmasını Değil, Sıfıra İnmesini İstiyoruz”

Vali Mehmet Alpaslan Işık sonrası konuşan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise konuşmasında Karaman Belediyesi olarak Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararların uygulanması anlamında destek verdiklerini söyledi. Başkan Kalaycı “Bakanlığımızın ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların uygulanması hususunda Karaman Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yapılan bu denetimle Kovid19’a karşı halkımızın, esnafımızın gerekli tedbir ve önlemlere duyarlılıkla yaklaştığını gördük. Ramazan bayramına kadar örnek gösterilecek olan ilimizde sayın valimizin de söylediği üzere bir artış söz konusu. Allah’ın izni ile Vali beyinde söylediği gibi Kovid 19 tabelamızda sıfır yazıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Geceleri belediye olarak mahallelerimizin dezenfekte edilmesi anlamından ilk günden bugüne çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın ikametlerine belli aralıklarla maske gönderimimiz sürüyor. Karaman Belediyesi olarak alınan kararlar doğrultusunda taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz” Haber: Senem YAVUZASLAN – Nesibe ERKABAKTEBE

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284